'10 bin girişimci projesi' mezunlarını verdi

Goldman Sachs ile Özyeğin Üniversitesi'nin hayata geçirdiği 10 bin Kadın Girişimci Sertifika Programı, ikinci ve üçüncü dönem mezunlarını verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Goldman Sachs tarafından global bir proje olarak gerçekleştirilen ve Türkiye'de Özyeğin Üniversitesi'nin hayata geçirdiği 10 bin Kadın Girişimci Sertifika Programı, ikinci ve üçüncü dönem mezunlarını verdi.

Goldman Sachs Vakfı tarafından dünya genelinde toplam 100 milyon dolarlık bir bütçeyle gerçekleştirilen programla Türkiye'de 3 yıl içinde toplam 340 kadın girişimciye eğitim verilecek. 2010 yılında 79 kadına eğitim veren programdan bu yıl 135 kadın yararlanacak.

Dünya çapında 22 ülkede uygulanan ve 100 milyon dolarlık bir bütçeyle gerçekleştirilen program sayesinde, gelişmekte olan ülkelerde kadınların girişimcilik ve yöneticilik yönlerinin güçlendirilmesi, kadın - erkek eşitsizliğinin azaltılarak paylaşımcı, sürdürülebilir bir ekonomik büyümenin desteklenmesi amaçlanıyor.

Başarılı girişime imza atacaklarına inancım tam

Düzenlenen sertifika töreninde bir konuşma yapan Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin kadınların iş hayatındaki rolünün her geçen gün artmakta olduğuna değinerek şunları söyledi:

"Kadınlar farklı bakış açılarıyla bulundukları her sosyal ortamda fark yaratmayı başarırlar. Bu nedenle 10 bin Kadın Girişimci Sertifika Programı mezunlarının çok sayıda yaratıcı ve başarılı girişime imza atacaklarına inancım tam. Özyeğin Üniversitesi olarak Türkiye'de girişimcilik kültürünün gelişmesine katkı sağlayan programlara büyük önem verdiğimizin altını bir kez daha çizmek istiyorum. 10 bin Kadın Girişimci Sertifika Programı ile yüzlerce kadına ulaşıp onların başarılı girişimciler olmaları ve ekonomik olarak güçlenmeleri için elimizden gelen katkıyı sağlamaya devam edeceğiz."

Bu konularda ilginizi çekebilir