'2. Karadeniz Enerji ve Ekonomi Forumu' başladı

Forumda, Avrasya, Karadeniz, Hazar ve Orta Asya bölgeleriyle ilgili vizyon ve stratejiler ele alınacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Avrasya bölgesinin gelecekte üstleneceği rolün tartışılacağı "2. Karadeniz Enerji ve Ekonomi Forumu" başladı.

Avrasya Council tarafından Conrad Oteli'nde düzenlenen forumun açılışına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı.

3 gün sürecek forumda, Avrasya, Karadeniz, Hazar ve Orta Asya bölgeleriyle ilgili vizyon ve stratejiler, kalkınma için gerekli olan politik, güvenlik ve ekonomik istikrarın oluşturulması, global finans krizinin ardından Avrasya'nın enerji geleceğinin şekillenmesi, Avrasya doğalgaz ihracat altyapısı, finans, inşaat, IT ve diğer gelişen sektörlerin entegrasyonu, rekabete karşı bölgesel işbirliği, çevresel gelişmeler ve sağladığı fırsatlar, komşuların ve diğer uluslararası aktörlerin rolü konuları ele alınacak.

Erdoğan: Önümüzde 2030 projeksiyonu var

Atlantik Konseyi tarafından düzenlenen "2. Karadeniz Enerji ve Ekonomi Forumu"nun açılışında konuşan Erdoğan, ülkelerin önünde 2030 projeksiyonu bulunduğunu belirterek, "Gündelik siyasetle, günü kurtarmaya dönük popülist politikalarla ülkeler kendilerini 2030'a hazırlayamaz. Bir kez daha tüm katılımcılara çağrı yapmak istiyorum; lütfen, birbirimizi doğru anlayalım, bölgemizi daha sağlıklı şekilde analiz edebilmek ve hepimizin barış içinde yaşayacağı bir dünyayı tesis etmek için daha fazla çaba sarfedelim" dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir