'4 yılda yoksulluğu tarihe gömeceğim'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Yetki verin, 4 yılda Türkiye'de hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, 4 yılda yoksulluğu tarihe gömeceğim" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul 1. bölge ilçe ziyaretleri kapsamında Ataşehir'den seçim otobüsüyle Tuzla'ya geldi. Burada halka seslenen Kılıçdaroğlu, Vatandaşlardan oy kullanmalarını isteyerek, "Benim de bu ülkeye, çocuklarımıza, demokrasiye, özgürlüğe karşı sorumluluğum var, sizin de sorumluluğunuz var. Beraber, birlikte, omuz omuza, kardeşçe, gönül gönüle sandığa gideceğiz ve haramilerin iktidarını yıkacağız" diye konuştu.

İhtiyaç duyulan istikrar ve ekonomi programını CHP'nin yapabileceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bunu yapacak tek parti CHP'dir. Bunu inanarak ifade ediyorum. Yoksullukla, işsizlikle mücadele eden, hiç kimsenin aç ve açıkta kalmadığı güçlü bir sosyal devlete ihtiyacımız var. O nedenle size açık ve net söylüyorum. Yetki verin, 4 yılda Türkiye'de hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. 4 yılda yoksulluğu tarihe gömeceğim."

"Türkiye'yi 21. yüzyılın en güzel, en görkemli ülkesi yapacağız"

Pendik'te ilk kez oy kullanacak gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, "Ankara'daki beylerin uyguladığı baskıdan rahatsızsanız, internet yasağından rahatsızsanız, bu ülkenin caddelerinde, sokaklarında, meydanlarında özgürcü gezememekten rahatsızsanız, sizin bir adresiniz var. Adres, Mustafa Kemal'in partisi CHP. Hepinizi oraya bekliyoruz. Size söz veriyorum, CHP iktidarında bütün meydanla gençlere açılacak, gençler bütün meydanlarda halay çekecek, özgürce gezebilecek, düşüncelerini özgürce ifade edebilecek" dedi.

"CHP gelirse faiz yükselir", "CHP gelirse istikrar bozulur" söylentilerine değinen Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin bütün dünyaya güven verecek bir CHP'ye ihtiyacı var. Çok nitelikli kadrolarımız var, programımız var. Merkez Türkiye Projesi ile Türkiye'yi 21. yüzyılın en güzel, en görkemli ülkesi yapacağız." şeklinde konuştu.

"Ben sadece sizin için çalışacağım"

Maltepe Meydanı'nda da halka seslenen Kılıçdaroğlu, "Var olan 2002'de oy verdiğiniz iktidar değil, bu iktidar farklı bir iktidar. Köşeyi dönenlerin iktidarı, yoksulları düşünmeyenlerin iktidarı" dedi.

"Ben sadece sizin için çalışacağım" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, meydandakilerden geçen seçimlerde CHP'ye oy vermemiş veya sandığa küsen bir kişiyi daha ikna edip sandığa götürmelerini istedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir