'AB 3 milyar euroyu yakında ödeyecektir'

AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Mogherini, Avrupa Birliği'nin, mülteci anlaşması bağlamında 3 milyar euro kaynağı makul bir süre içinde Türkiye'ye ileteceğine inandığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye-AB Siyasi Diyalog Toplantısı çerçevesinde Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Bakanı Volkan Bozkır ile AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komiser Johannes Hahn ile biraraya gelen Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'ye Türkiye ve AB arasında sağlanan göç eylem planı çerçevesinde Türkiye'ye verilecek 3 milyar euronun ne zaman ödeneceği ve İtalya gibi üye ülkelerin itirazlarının nasıl giderileceği soruldu.

Mogherini, "AB'nin mülteci anlaşması bağlamında 3 milyar euro kaynağı makul bir süre içinde Türkiye'ye ileteceğine inanıyorum" ifadesini kullanırken, bu konudaki görüşmelerin sürdüğünü belirtti ve verilecek bu miktarın Suriyeliler için geliştirilecek projeler için kullanılacağını hatırlattı.

Türkiye ile sağlanan eylem planının uygulanmasının önemine dikkat çeken Mogherini, "AB açısından bu, Türkiye'nin mülteciler konusunda yürüttüğü saygıdeğer çalışmalara daha iyi desteklememiz gerektiği anlamına geliyor" dedi.