'Ahmedinejad'ın kendine göre gerekçesi vardır'

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

KONYA - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın Konya'ya yapması planlanan ziyaretin iptaline ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanı programını, kendine göre bir gerekçesi vardır mutlaka, iptal etmiştir. İleride başka ziyaretler yapılabilir" dedi.

Bozdağ, Mevlana'nın 739. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenlerine katılmak üzere geldiği Konya'da, Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti.

Burada gazetecilere açıklama yapan Bozdağ, bugün Mevlana Hazretlerinin 739. Vuslat Yıl Dönümü olduğunu hatırlattı.

"Mevlana sadece Konya'nın değil, Türkiye'nin, İslam aleminin, hatta bütün insanlığın önemli bir hazinesidir" diyen Bozdağ, bugün Konya'da bu hazineden istifade etmek üzere gelmiş pek çok insanı gördüğünü ve bu durumdan memnun olduğunu kaydetti.

Bütün Müslümanları ve bütün insanları Mevlana'nın çağrısına uymaya, sevgiyle, saygıyla, hoşgörüyle, birlik ve güzellikle, birlikte ve mutlu olmaya çağıran Bozdağ, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın Konya'ya yapması planlanan ziyaretin iptaliyle ilgili bir soruya da, "Sayın Cumhurbaşkanı programını, kendine göre bir gerekçesi vardır mutlaka, iptal etmiştir. İleride başka ziyaretler yapılabilir" diye cevap verdi.