'Altın kız' tarih yazdı

Nevin Yanıt, bayanlar 100 metre engellide Türkiye rekoru kırarak, Avrupa şampiyonu oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BARCELONA - Milli atlet Nevin Yanıt, 20. Avrupa Şampiyonası'nda bayanlar 100 metre engellide Türkiye rekoru kırarak, Avrupa şampiyonu oldu. İspanya'nın Barcelona kentindeki şampiyonada bayanlar 100 metre engellide piste çıkan Yanıt, 12.63'lük derecesiyle kendine ait Türkiye rekorunu geliştirerek, altın madalyanın sahibi oldu.

Avrupa şampiyonası tarihinde 100 metre engellide ilk kez final koşan Türk atlet olma başarısını gösteren Yanıt, yarı final serisinde kırdığı 12,71'lik Türkiye rekorunu 8 saliseyle geliştirerek altın madalyaya uzandı. Bu dalda ikinciliği 12.65'lik derecesiyle İrlandalı Derval O'Rourke elde ederken, Alman Carolin Nytra da 12.68'lik zamanıyla üçüncü sırada yer aldı.

Nevin Yanıt altın madalya kazanarak, bu branşta ilk madalya kazanan Türk atlet olarak bir ilke imza attı. Şampiyonada, 100 metre engelli seçmelerinde ve yarı finalde yaptığı yarışları da birinci olarak tamamlayan Nevin, finalde de rahat bir birincilik elde etti. 2. olan İrlandalı Derval  O'Rourke'ye 2 salise fark atan Nevin, 12.63'lük dereceyle yarı  finalde geliştirdiği 12.71'e indirdiği Türkiye rekorunu bir kez daha kırdı. 

İlk defa bir Avrupa Şampiyonası'nda piste çıkan Nevin, yarışın ardından kendini yerlere atarak büyük bir sevinç yaşarken,  saha içinde Türk bayrağı ile attığı tur tüm stat tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

"Hayalimdeki derece oldu"

Nevin, Türk basınına yaptığı açıklamada, "Hayalim oldu, hayalimdeki derece oldu. Kendimi çok daha iyi yerlerde görebiliyorum. Keşke şu anda Dünya Şampiyonası yapılsaydı. Hiçbir şey hatırlamıyorum. Sanki rüyadaymış gibiyim. Ben haberleri görünce inanırım. Sanki öğle uykusuna yatmışım kaldıracaklar gibi." Yarışa, antrenörü Cüneyt Yüksel ve eşinin hediye ettiği ay yıldızlı kolye ile ay yıldızlı küpeler ve kırmızı beyaz ojeler ile çıkan Nevin, "Evet, herşeyimle bu finale hazırdım. Türkiye'ye bu yakışırdı ben de altın madalyayı aldım geliyorum" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir