'Asitli mektup' için suç duyurusu

YARSAV Başkanı Eminağaoğlu, kendisine gönderilen zarfta 'asit' tespit edildiği için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, kendisine gönderilen zarfta "asit" tespit edilmesi ve mektupta hakaret ve tehdit unsurları bulunması üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Eminağaoğlu, Yargıtay Başsavcılığına kendisi adına gönderilen ve içinden "toz" ve bir mektup çıkan zarfı, tahlil için Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığına gönderdi. Tahlil sonucu, zarfta "paraaminobenzoik" asit saptandı.

Mektubun hakaret ve tehdit unsurları içermesi ve zarfta asit çıkması nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan Eminağaoğlu, mektup ve tahlil sonuçlarını da suç duyurusu dilekçesiyle birlikte sundu.

4 yüksek yargıca daha gönderildi

Bu arada asitli zarfın benzerlerinin kilit noktalarda görev yapan 4 yüksek yargıca daha gönderildiği ortaya çıktı. YARSAV Başkanı Eminağaoğlu'nu Ergenekon soruşturmasından uzak durması konusunda uyaran mektubun ABD'den A. O. Özgür ismi ile gönderildiği belirtiliyor.