'Bana ananas göndermedi'

CHP'ye ve cemaate yönelik eleştirilerini sürdüren Erdoğan, "Safmışım ben de elimden gelen her desteği verdim, Bana da tespihler gönderdi methiyeler yazdı. Ama ananas göndermedi" ifadelerini kullandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ISPARTA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Isparta Cumhuriyet meydanında düzenlenen mitingde konuştu.

30 Mart seçimlerinde eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında bir tercih yapılacağını söyleyen Başbakan Erdoğan, "AK Parti ile sandıkta başa çıkamayanlar şimdi başka yollarla bunu yapmaya çalışıyor" dedi.

"AK Partiyi montaj kasetlerle çirkin iftiralarla yıpratacaklarını zannediyorlar" diyen Erdoğan, "Kasetle gelenler, kasetle giderler. Milletle gelenler, milletle giderler. Onlar kasetle geldi, biz milletle geldik" ifadelerini kullandı.

CHP ve cemaate yönelik eleştirilerini sürdüren Erdoğan, Fettullah Gülen'e yönelik şu sözleri sarfetti:

"Bana ananas göndermedi"

"Vatikan'a mektuplar yazmıştır, Papa ile de el ele fotoğrafları vardır. Neyi nasıl yapıyorsun anlamak zor. Dön Türkiye'ye gel. Gelmedi. Şimdi yine sesleniyorum. Dürüstsen bu ülkeyi karıştırmayı bırak. Dön buraya gel. Onların arasında çok samimi olanlar var. Paralarını, arsalarını verdiler. Ben de samimiydim, ama safmışım. Bana da tespihler gönderdi methiyeler yazdı. Ama ananas göndermedi.

Safmışım ben de elimden gelen her desteği verdim, son Türkçe olimpiyatlarında peygamberimizin orada olduğunu söyleyince şaşırdım.

"Pensilvanya'daki zat CHP'ye destek veriyor"

Şimdi bu Pensilvanya'daki zat CHP'yi tüm gücüyle destekliyor. Ne yaparlarsa yapsınlar. 30 Mart akşamı göreceksiniz milletimiz AK Parti ile yola devam diyecek. Kamuoyu araştırmalarından bunu görüyoruz"

"Elimizde enteresan vaaz kasetleri var"

Elimizde kendisinin enteresan vaaz kasetleri var. Bunun itikadi olduğunu söylüyordu. Başörtüsünü çıkaramazsın diyordu, bu bir emirdir diyordu. Ama daha sonra 28 Şubat, emirler geldi yelkenler indi, orda da kalktı füruattır dedi. Bunlar yanar döner yahu. Benim yavrularım iki tane kızım, düşünebiliyor musunuz ya imam hatipte ne çile çektiler.

Erdoğan CHP lideri Kema Kılıçdaroğlu'nu ise kendisine yönelik kullandığı ifadelerden ötürü eleştirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Bana Başbakan dersen benim için zul olur"

Bana Başbakan demeyecekmiş. Sen zaten bana Başbakan dersen bu benim için zul olur. Çünkü senin seviyen çok aşağılarda. Bana milletimin Başbakan demesi yeter. Sen desen ne olur demesen ne olur? Ve sayın demeyin diyor. Yahu desen ne olur demesen ne olur. Size iftiralar yakışıyor. Bak ben adını anıyor muyum, ne bunun ne diğerlerinin adını anmayacağım dedim, anmıyorum. Sadece sıfatları.

"İnlerine gireceğiz, onları rezil edeceğiz"

Kendileriyle ilgili dinlemelerden hiç söz etmiyorlar. Niye biliyor musunuz? Çünkü şantaj var şantaj. Siyasetçiyi dinlemişler şantaj yapıyorlar, gazeteciyi dinlemişler şantaj yapıyorlar, iş adamını dinlemişler şantaj yapıyorlar. Haraç topluyor, tehdit ediyor, istediklerini söyletiyor, yazdırıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti hiçbir şantaj çetesine boyun eğmez. Bu telekulak çetesinin üzerine gidiyoruz. Bunları inlerinden çıkarıp milletin önünde rezil edeceğiz. Topladıkları haraçları, yargı içinde oynadıkları kirli oyunları tek tek ortaya döküp bunların ne olduğunu milletimize anlatacağız.

Bu yapıyı yılanın deliğine de girse, bulacak yargının önüne çıkaracağız. 30 Mart'ta içerdeki hainlerine, dışardaki hasımlara çok gür bir cevap vereceksiniz.

Bu konularda ilginizi çekebilir