'Başbakan bu sefer Adana'yı istiyor'

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakan Erdoğan'ın "Arkadaşlara söyleyin bu sefer Adana'yı istiyorum. Onlar ne yapacaklarını bilirler" dediğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA  - Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Torun için düzenlenen tanıtım toplantısında, ''Gücümüze güç katacağız, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin AK Partili olması için uğraşacağız'' dedi. 

Bakan Çelik, Yüreğir Serinevler Spor Salonu'nda yapılan toplantıda, konuşmasına salonda bulunanlara Başbakan Erdoğan'ın "Arkadaşlara söyleyin bu sefer Adana'yı istiyorum. Onlar ne yapacaklarını bilirler" dediğini belirterek, partililerin dediği gibi "AK kadroların" dik durmaktan başka bir şey bilmediklerini ifade etti. 

AK Parti kadrolarının bir sürü belaya, sıkıntıya, provokasyona, tuzağa direnmesi ve bu iradeyi koymasının partililerin sayesinde olduğunu vurgulayan Çelik, ''İnşallah üç şeyi yerine getirirsek, aklımızdan üç şeyi çıkarmazsak inşallah seçimin ertesi sabahı belediyenin önünde buradaki gibi toplantı yapacağız. Seçim gününün ertesi sabahına kadar aklımızdan üç şeyi çıkarmayacağız. Bu üç şey de Adana, Adana ve Adana'' dedi.

AK Parti'de arka sıralarda oturanların, ön sıralarda oturanlardan daha çok hakkı olduğunu belirten Çelik, şöyle konuştu:

''Arka sıralarda oturanlar, ismi burada zikredilmeyenler, sabırla toplantının başlamasını bekleyenler, size söz veriyorum. Hepinizden daha çok ben çalışacağım ve koşacağım. Sizin çok çalışacağınızı ve her vatandaşımıza ulaşacağınızı biliyorum. Ama Allah bana sağlık, güç, kuvvet versin hepinizden daha fazla ben çalışacağım. Çünkü bu parti, bir faninin hayatında asla nasip olmayacak imkanları nasip etti bize. Allah bize nasip etti; bu milletin hayır ve duası bu parti sayesinde üzerimize yağmur gibi yağdı. Allah bize nasip etti; bu milletin imkanlarını, gücünü ve kuvvetini Somali'den Moğolistan'a, Gazze'den Bosna'ya sizin sayenizde götürdük. Biz, sizin adınıza 'önce Allah sonra millet' diyen bir yolda hep beraber yürüyoruz.

Adana için daha fazlasını yapacağız. Çünkü biz büyük bir kadroyuz ve büyük bir ekibiz. Pek çok kıymetli başkan aday adaylarımız vardı. Bu arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. Genel merkezimiz anketler yaparak, teşkilatlarımıza sorarak ve bazı başka izlenimler alarak bazı arkadaşlarımızı aday olarak belirledi. Bunun neticesinde büyükşehirler başta olmak üzere adaylar açıklandı. Ama görüyorsunuz, AK Parti'nin içerisinde küskünlük ve dargınlık yok. Hepimiz bir ve beraberiz. Gücümüze güç katacağız, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin AK Partili olması için uğraşacağız. Her arkadaşımızın çok çalışacağını biliyorum. Biz sadece Adana büyükşehir için çok daha fazla olmaya değil, bunun ötesine giderek örselenmiş Adanalılık kimliği, yıpratılmış ve incitilmiş insanımızı yeniden Adanalılık kimliği etrafında aynı duygudaşlık, aynı kaderdaşlık ve kardeşlik etrafında inşallah bu seçim sürecinde, ondan sonra da belediye AK Partili olduğu zaman önümüzdeki bütün yıllar boyunca bir araya getireceğiz. Sadece Adana Büyükşehir Belediyesi'ni almakla kalmayacağız kente yeni bir soluk ve nefes getireceğiz. Büyükşehir belediyesini almamız yetmez. 15 ilçenin 15'ini de istiyoruz." 

Başkan adayı Torun 

Önlerinde zorlu ve onurlu bir hizmet maratonu olduğunu, bunun adının da ''Büyük Adana Maratonu'' olduğunu dile getiren Torun, ''Bu maratonu inşallah başarıyla bitireceğiz. Daha yolun başındayız, birlik ve beraberce bu yolu aşacağız. Ben hizmet için varım ve onun için de huzurlarınızdayım. Bu toprakların bizden hizmet alacağı var. Bu onur halkımız tarafından bizlere verilirse yapacağımız çok hizmetler var. Hayırda yarışmak bizim işimiz, bunun için varız ve bunun için geliyoruz'' dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir