'Baykal'ı düşüren kaset' polemiği

Twitter'da yer alan yeni ses kaydı, ortalığı karıştırdı. İddiaya göre, Baykal'ı istifaya zorlayan kasedin yayınlanmasını Başbakan Erdoğan istedi. Kılıçdaroğlu sert çıktı. Erdoğan'dan aynı sertlikte yanıt geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yasaklanmasına rağmen, birçok kişi tarafından erişilebilen Twitter'da bu sabah saatlerinde yayınlanan ses kaydı, CHP'yi harekete geçti. Ses bandında CHP eski lideri Deniz Baykal'ın istifa etmesine neden olan 'kaset'in o dönemde yayınlanmasını organize edenin bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğu iddia ediliyor. Bu kaydın yayınlanmasının ardından ilk tepki, bugün Manisa'da halka seslenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Twitter'da ilk ses kayıtlarının yayınlanmasının ardından Başbakan Erdoğan'a bir daha Başbakan demeyeceğini açıklayan Kılıçdaroğlu, bugün de bu tavrını sürdürdü ve Başbakan Erdoğan'dan 'O' diye bahsetti.

Kılıçdaroğlu, yayınlanan yeni ses kayıtları üzerine "Başbakanlık koltuğunda oturan zatın süratle açıklama yapmasını bekliyorum" diyerek şöyle konuştu: "Ahlaksızlığın bu boyutu dünyanın hiçbir ülkesinde görülmemiştir. Zaten bu olayın faillerinin bugüne kadar ortaya çıkmamasının nedeni de budur. Asıl fail 'O'dur. Ahlaksızlığı bu boyuta getiren bir kişi başbakanlık koltuğunda oturamaz. Bu ABD'de yaşanan Watergate skandalının bir başka versiyonudur. Süratle bir açıklama yapmalıdır. Kişilerin özel yaşamı ne zamandır başbakanların ilgi alanlarına girmeye başladı. Bu ülkede başbakanın yapacağı başka iş yok mu? Bu kadar işsizlik varken, bu kadar yolsuzluk varken! Bunları anlatırken bile utanıyorum, ama acaba 'O' utanıyor mu? 'O'nda ahlak var mı? Ahlak kırıntısı var mı merak ediyorum."

Baykal da açıklama bekliyor

Seçim çalışmaları kapsamında Antalya'dan Afyon'un Emirdağ ilçesine gelen CHP eski lideri ve Antalya milletvekili Deniz Baykal da iddialarla ilgili olarak gazetecilere açıklama yaptı. Baykal, "Öncelikle bir durum var. Bu durumla ilgili konunun muhatabının açıklama yapmasını bekliyorum. Gelen açıklamayı bekleyeceğiz. Gelen açıklamaya göre biz de açıklamamızı yapacağız" dedi.

Düzce'den cevap verdi

2010 yılında Deniz Baykal hakkında yayınlanan kasedin talimatını verdiği yönündeki ses kaydı iddialarına Düzce'deki mitingden cevap veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi bu sabah arkadaşlarım bana bir şey söyledi hani malum Baykal ile ilgili bir olay vardı ya, yahu bunu benim ayarladığımı söylüyorlar. Kılıçdaroğlu denilen ahlak yoksunu adam diyor ki 'açıklama yapsın.' Yahu neyin açıklamasını yapacağım? Bu orada, sosyal medyaya düştüğü zaman onu sosyal medyadan kaldıran kim? Ben kaldırdım ben" dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Açıkça söylüyorum, böyle montajlarla falan bir yere varamazsınız. Yarım saat içerisinde kalkıp onu sosyal medyadan kaldıran bir başbakana bu saygısızlığı, bu hakareti de yapamazsın. Biz inancımızın gereği bu tür ahlaksızlıkları yapacak kadar ahlaksız, densiz değiliz. Ama sende o var. Şu anda beraber yürüdüğünüz Pensilvanya'da da o var. Zaten kasetleri beraber hazırlıyorsunuz, CD'leri beraber hazırlıyorsunuz ama bizi bu oyuna getiremeyeceksiniz."

Bu konularda ilginizi çekebilir