'Belgeler ortada, zanlılar dışarıda. İtirazım var'

Partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, "Belgeler ortada, zanlılar dışarıda. İtirazım var" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti’nin İl Danışma Meclisi Toplantısına katıldı. Partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, böcek soruşturmasıyla ilgili, "Başbabakanlık ofisi dinlendi, ilgili mercilere başvuruldu. Hale bakın hepsi dışarıda. Benim itirazım var.Belgeler ortada, zanlılar dışarıda" dedi. 

Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz Planı davasında alınan "ihlal" kararına ilişkin ise, "2010 referandumuna 'hayır' diyenler şu anda 'evet' oylarının neticesini aldılar" açıklamasında bulundu. Erdoğan, Balyoz davasına dair açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

"Biz onlardan teşekkür bile beklemiyoruz"

 "Biz onlardan teşekkür bile beklemiyoruz. Sadece bu ülkede kimin demokrasi mücadelesi verdiğini bilsinler yeter." diyen Erdoğan,  "AİHM’e gitseydiler oradan böyle bir netice alabilirler miydi? AİHM lehlerinde bir netice verse bile biz Türkiye olarak belli bir bedel verirdik ve içeride kalmaya devam ederlerdi."

"Sizin demokrasiniz Sisi'nin demokrasisi"

Konuşmasında demokrasi ve sandık vurgusu yapan Başbakan Erdoğan, ''Eğer siz sandığı kabul etmiyorsanız sizin demokrasiniz Sisi'nin demokrasisi olur. Öyle bir arayış içindeyseniz onu bilemem ama biz değiliz. Esed'in demokrasisini mi isteyeceğiz? Bunu mu arıyoruz? Hayır'' ifadesini kullandı.

"Adayımız her kim olursa olsun..."

Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin olarak da açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, "Adayımız her kim olursa olsun kaygılanacağımız en son şey, AK Parti'nin geleceğidir. AK Parti şahıslarla değil ilkelerle varolur. AK Parti'nin başına kimin geçeceğini tartışmak davaya büyük hakarettir.

Şimdi kalkmış, ikisi de Genel Müdür ile Bahçeli, Türkiye'nin cumhurbaşkanında aranan vasıfları anlatıyorlar. Sizden daha güzel vasfa sahip olanlar olabilir mi. Bu ne demektir? Bizde bu vasıflar yok, oturduk konuştuk, bizim vasıflarımızın üzerinde vasfa sahip olan böyle bir kişiyi bulduk. Yaptıkları iş bu. Bu ülkede kimin cumhurbaşkanı seçilebileceğinin vasıflarını en güzel millet belirler, millet" şeklinde konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir