'Ben de tıpış tıpış oyumu kullanacağım'

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın eleştirilerine, "Vay efendim Kılıçdaroğlu bak bana diktatör diyordu o da bunu söylüyor. Ben de gidip tıpış tıpış oyumu kullanacağım. Senin diktatör olduğunu ben söylemiyorum bütün dünya söylüyor" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP Lideri'nin gündeminde cumhurbaşkanlığı seçimi vardı. Başbakan Erdoğan'ın kendisi hakkındaki diktatör benzetmesine de cevap veren Kılıçdaroğlu, “Oğlunu, kızını, Türkiye’yi seviyorsan adam gibi tatil yapmak istiyorsan adam gibi tıpış tıpış gideceksin oyunu kullanacaksın. Dün söyledim işte 'vay efendim Kılıçdaroğlu bak bana diktatör diyordu o da bunu söylüyor.' Ben de gidip tıpış tıpış oyumu kullanacağım. Senin diktatör olduğunu ben söylemiyorum sadece bütün dünya söylüyor. Senin elin kanlı, senin alnın, geçmişin kirli”  dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

''Bu seçim, sıradan bir iktidar mücadelesi değildir. Partilerin kendi aralarında yaptığı seçim değildir. Demokrasinin, parlamenter rejimin oylandığı seçimdir. Bu seçim, Türkiye'nin geleceğinin oylanacağı seçimdir. Bu seçim normal bir seçim değil, sıradan bir seçim değil. Tercihinizi kimden yana yapacağımızı çok açık ortaya koyacağız. Nasıl bir Türkiye'de yaşıyoruz? Şunu düşünüyoruz Ali İsmail Korkmaz gencecik bir üniversite öğrencisi. Türkiye'ye yararlı olacak bir öğrenci Eskişehir'de sopalarla ve tekmelerle öldürüldü. Öldürüldüğü zaman cumhurbaşkanları adaylarında birisi 'polis destan yazdı' diyor.

Onun valisi diyor ki 'Ali İsmail Korkmaz'ı arkadaşları öldürmüştür.'. Ama adaletli bir savcı delillerin tamamını ortaya çıkardı. Sonra ne oldu? Dava Eskişehir'de görülemez. Nereye alacağız Kayseri'ye alacağız. Bütün anne-babalara sesleniyorum aynı şey sizin başınıza her an gelebilir. Gençleri anlamak yerine sopayla tekmeyle susturuyor. Nasıl bir Türkiye'de yaşıyoruz. Delillerin karartıldığı adaletsizliğin geçerli olduğu bir Türkiye'de yaşıyoruz. Bu anlayışla sandığa gitmenizi istiyorum.

Dün söyledim Türkiye'yi seviyorsan, oğlunu seviyorsan, kızını seviyorsan adam gibi gidip tatil yapmak istiyorsan kimse kusura bakmasın adam gibi tıpış tıpış gideceksin oyunu kullanacaksın. Dün söyledim işte 'vay efendim Kılıçdaroğlu bak bana diktatör diyordu o da bunu söylüyor.' Ben de gidip tıpış tıpış oyumu kullanacağım. Senin diktatör olduğunu ben söylemiyorum sadece bütün dünya söylüyor. Aradaki fark bu zaten. Senin ellerin kanlı. Cumhurbaşkanlığı koltuğuna kirli birisi oturamaz.

Eğer İhsanoğlu kazanırsa, hukukun üstünlüğü kazanacak, parlamenter sistemimiz kazanacak, Ortadoğu kazanacak. İhsanoğlu kazanırsa AB, uygar dünya kazanacak, Türkiye kazanacak, biz kazanacağız.''

"Çocuklarını yalan ortak ediyor"

CHP Grup Toplantısı’nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir televizyon kanalında yayınlanan röportajından bir bölüm de izlettirildi.

Röportajda mücadele nedeniyle evine gece çok geç saatlerde geldiğini belirten Erdoğan, “80 öncesinden bahsediyorum. Bir gece yatak odamızın kapısına büyük kızım Esra ufak bir pusula asmış. ‘Babacığım bir geceni de bize ayır.' Duygulandım” ifadelerini kullanıyor.

Kılıçdaroğlu, “Büyük kızı Esra’nın doğum tarihi 14 Ekim 1983. Doğmadan üç yıl önce, sıfır yaşında kapıya not yazmış. Eğer bir kişi, çocuklarını yalana ortak ediyorsa, çocuklarının üzerinde kişisel kariyer elde ediyorsa, o ülkede cumhurbaşkanı adayı olamaz” diye konuştu.