'Birazcık hamilelik olmaz'

Bu sabah yabancı dostlarının kendisini arayıp Twitter'ı sorduklarını belirten Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı, "Bu karar ekonomide iz bırakacak" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Özlem Ermiş BEYHAN

BURSA - Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Twitter'ı kapatma kararının büyük bir hata olduğunu ve bu karardan dönülse bile ekonomide iz bırakacağını söyledi. Uludağ ekonomi zirvesinde konuşan Eczacıbaşı, "Birazcık hamilelik olmaz, biraz özgürlük olmaz" derken, ekonomi ortamında bir bekleme sürecine girildiğini, bir gerginlik yaşandığını kaydetti. Eczacıbaşı, "Türkiye bunun da üstesinden gelecektir" diye konuştu.

Yeni internet yasası öncesi Eczacıbaşı internette sansür anlamına gelecek uygulamalara karşı sert uyarılarda bulunmuştu. "Son twitter yasağı sonrası 'ben demiştim' diyor musunuz" sorumuz üzerine Eczacıbaşı, "Evet söyledik ve söylemeye de devam edeceğiz" ifadesini kullandı. Sabah saatlerinden beri pek çok yabancı dostunun, iş insanının kendisini arayıp twitter düzenlemesini sorduğunu aktaran Eczacıbaşı, "Malesef bu üzerimizde bir leke olarak kalıyor. Yöneticilerimizin çok umurunda olmayabilir ama bu ekonomimizi doğrudan doğruya etkileyen bir konu" dedi.