'Bizi bir araya getiren ülkemizin problemleridir'

Antakya'da basın mensuplarıyla bir araya gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, "Biz, mevki, makam hırsıyla yola çıkmadık. Bizi bir araya getiren, ülkemizin devasa problemleridir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, mevcut iktidarın ve parlamentodaki diğer partilerin ülkedeki problemlerin üstesinden gelemeyeceğini iddia ederek, "Mevki ve makam hırsıyla yola çıkmadık. Ülkenin problemleri bizi bir araya getirdi" dedi. 

Seçimlere "Milli İttifak" adı altında girme kararı alan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile eski BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Antakya'da bir otelde basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

Kamalak, Türkiye'de kamu borçları, işsizlik ve geçim sıkıntısının sürekli arttığını belirterek, şöyle devam etti: 

"Biz, mevki, makam hırsıyla yola çıkmadık. Bizi bir araya getiren, ülkemizin devasa problemleridir. Mesela iktidar partisi, 'ben bu problemleri çözeceğim, bana oy verin' diyemez. Diyemiyor da zaten. O münasebetle başka mahiyeti bilinmeyen kavramları öne sürüyor. Bu kavramlardan biri başkanlık sitemidir. Sanki böyle gerçekten her şeyin anahtarı o sihirli kutunun içindeymiş gibi sunuyor. Ama sunmuş olduğu başkanlık sistemi, tam anlamıyla bir despotizmdir. AK Parti'nin aziz milletimize bu seçimlerde en önemli taahhüdü budur. Diğer patilerin bu zamana kadar bu ülkeye aziz milletimize taahhüt ettiği temel bir şey yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi'nin emekliye, işçiye iki maaş ikramiyesi, bizden kopyadır. Bu zamana kadar taklitçimiz AK Parti vardı. Şimdi bir kopyacımız daha çıktı, o da CHP'dir." 

Kamalak, "Milli İttifak"ın mecliste yerini almayacak olması durumunda seçimlerin hiçbir anlamı olmayacağını savundu. 

Ülke problemlerinin giderek ağır hale geldiğini vurgulayan Kamalak, "Bu ülke zengindir. Ancak ne yazık ki adil bir sistem, hakkaniyete uygun bir gelir dağılımı sağlanamadığı için altta olanlar eziliyor. Zaten hemen hemen herkes altta demektir, birkaç yüz ailenin dışında. Tabiri caizse 77 milyon nihayet üç, beş yüz aile için çalışıyor Türkiye'de" diye konuştu. 

Kamalak, işçinin, memurun, ezilenlerin imdadına koşabilmek için yollara koyulduklarını belirterek, iki kardeş parti olarak tüm güçleriyle milletin önüne koyulduklarını kaydetti. 

Eski BBP Genel Başkanı Destici 

Eski BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de önceliklerinin ülke ve millet olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: 

"Bizler ülkesi, milleti, inandığı değerler, milletin güvenliği, özgürlüğü, refahı ve huzuru için bu yollara düşmüş, siyaseti bu amaçla yapan siyasi hareket ve partiyiz. Toplumun hemen her kesiminin şikayetleri, problemleri. memnuniyetsizlikleri, arzu ettiklerinin olmadığından dolayıda büyük çırpınışları ve isyanları vardır. Bizim de Milli İttifak olarak seçimlere birlikte girme kararı vermemizin sebebi, milletimizin içinde bulundu bu ahval ve şeraittir. Aynı zamanda ülkemiz büyük bir manevi çöküntü yaşamaktadır. Bu manevi çöküntüye bu milli duyarsızlığa bir isyan olarak ta aslında biz bir araya geldik. Milletimizin bütün dertlerine çare olmak için bir araya geldik. Biz bu ittifakımızın daha geniş tabanlı olmasını arzu ettik ama dediğim gibi herkes aynı hassasiyeti, duyarlılığı ve özveriyi gösteremedi. Bunun takdirini de milletimiz yapacaktır diye ümit ediyorum." 

HDP'nin parlatılmaya çalışıldığını öne süren Destici, "HDP'ye oy verenler şunu akıllarından çıkarmasınlar, HDP'ye oy verdiğinizde PKK'ya oy vermişsinizdir ve PKK'nın geçmiş 30 yılının vebalini üstlenirsiniz. HDP'ye oy vermek, vatana ihanet etmekle eş değerdir. Çünkü HDP'nin amacı ve niyeti bellidir. Türkiye'yi bölmek, milleti ayrıştırmak için yola çıkmıştır" ifadesini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir