'Bosna Sizi Çağırıyor' projesi hayata geçiyor

BİGMEV Yönetim Kurulu Başkanı Çilek, projelerin bir havuzda toplanacağını ve faaliyete geçirilebilir olanların uygulamaya alınacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bosna Hersek İle İlişkileri Geliştirme Merkezi (BİGMEV), Bosna Hersek'e yatırımı teşvik etmek, iş olanaklarını ve istihdamı artırmak amacıyla geliştirdiği Bosna Sizi Çağırıyor Projesi'ni hayata geçiriyor.

BİGMEV Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Çilek, BİGMEV'in Bosna Hersek ile Türkiye arasında iş dünyasına; yatırımcısına, girişimcisine, ticarette, kültürde, sanatta ve sporda bir ara yüz görevi üstleneceğini kaydetti.

Çilek, dönemsel olarak değişik iş fikirlerine sahip olan kişilerin gönderdikleri projelerin öncelikle bir havuzda toplanacağını ve projeler arasında faaliyete geçirilebilir olanlarının uygulamaya alınacağını belirtti. 

Çilek, "Bunu yaparken de arkasında duracağımız ve gerçekleşeceğine inandığımız, uygulanabilir sağlıklı projeleri, doğru kişi ve kurumlarla kazan-kazan çerçevesinde buluşturmayı hedefliyoruz. Bu yapılanmanın ve çalışmaların sürdürülebilir olması, arzu ettiğimiz önemli bir husustur" dedi.

Bosna Sizi Çağırıyor Projesi'nin Bosna Hersek'e yatırımı teşvik etmek, iş olanaklarını ve istihdamı artırmak amacıyla geliştirildiğini vurgulayan Çilek, dönemsel olarak toplanacak proje önerilerinden bir havuz oluşturacaklarını kaydetti. Çilek, hayata geçirilebilecek proje önerilerinin BİGMEV'in misyonu ve ana stratejisine uygun olmasına bağlı olarak da seçilip, proje dosyası oluşturulup fikir sahipleri ve olası diğer tarafları bir araya getirip değerlendirmeler yapıldıktan sonra hayata geçirilmesini sağlamayı hedeflediklerini vurguladı.  

Projelerin oluşturulması ve hayata geçirilmesi konusunda ise her türlü altyapı ve kaynak desteğini BİGMEV'in sunacağının altını çizen Çilek, kurumlara, danışmanlık hizmeti de verilerek projenin başarısına katkıda bulunulacağını söyledi.

Çilek, "Tarafları bir araya getirme görevi üstlenen BİGMEV, hiçbir şekilde projelerin tarafı olmayacaktır. Bosna Hersek ile Türkiye arasında kadim ilişkilerin sürdürülebilir olarak canlandırılması vizyonuyla gelecek önerileri heyecanla bekliyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir