'Bu casusluk faaliyetidir'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, güvenlik zirvesine ait ses kayıtlarına ilişkin ''Bu devletin güvenliğine dönük bir casusluk faaliyetidir'' dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sınırdaki tehlikelere karşı tedbirlerin her daim alındığını söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, son dönemlerde Süleymanşah türbesi ile ilgili kabullenilemeyecek durumlar ortaya çıktığını toplantının da bu doğrultuda gerçekleştiğini ifade etti.

Yurtdışındaki toprağımızın korunmasına yönelik güvenlik zirvesinin toplanması talimatı verdiklerini söyleyen Gül, bu toplantının detaylarının internete düşmesine ilişkin sert sözler sarfetti. 
Devletin başındaki kişilerin bir araya geldiği toplantının dinlenmesinin büyük bir cüretkarlık olduğunu ifade eden Gül, şöyle konuştu:

"Gereken yapılacak"

"Bu kesinlikle casusluk faaliyettir. Hiçbirzaman müsama edemeyeceğimiz bir olaydır. Ne gerekiyorsa yapılacaktır. Kimler katıldı, katkı verdi mutlaka ortaya çıkacaktır. Sayın müsteşar, sayın bakan, ve sayın Başbakan’la görüştüm. Bunu kimler yaptı muhakkak ortaya çıkartılacaktır. En üst seviyedeki devlet bürokrasinin bir araya gelip bize yapacakları tavsiyeleri oturup konuştukları toplantılardır bunlar. Bu işe bulaşanlar kimlerse muhakkak ortaya çıkarılacaktır ve kanunların emrettiği şekilde cezalandırılacaktır."