'Bu sistemle Türkiye devam edemez'

Cumhurbaşkanı: "Bu sistemle Türkiye yoluna daha fazla devam edemez; güçlü anayasa talebine hiçbir parti uzun süre kayıtsız kalamaz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin mevcut sistemle yoluna daha fazla devam edemeyeceğini belirtirken, milletin yeni anayasa talebini güçlü şekilde ortaya koyduğunda hiçbir partinin buna uzun süre kayıtsız kalamayacağını söyledi.

Konya'da raylı sistemi açılışı töreninde konuşan Erdoğan, Türkiye'nin topyekun bir değişime ihtiyacı olduğunu belirterek, "Bunun için yeni Türkiye diyoruz. Önümüzdeki dönem başta yeni anayasa olmak üzere yeni Türkiye'nin adım adım inşası dönemi olacak" dedi.

Yeni Türkiye'den ve başkanlık sisteminden bahsederken "kişisel ikbalini düşünmediğini" belirten Erdoğan, "Bu sistemle Türkiye daha fazla yoluna devam edemez... Milletimiz yeni anayasa talebini güçlü şekilde ortaya koyduğunda buna hiçbir partinin, hiçbir siyasetçinin uzun süre kayıtsız kalması mümkün değil" dedi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde devam eden operasyonları da değerlendiren Erdoğan, "...O evlerde, o binalarda, o açtığınız hendeklerde yok olacaksınız… Tüm güvenlik güçlerimiz, askeri polisi ile köy korucuları ile şu andaki operasyon oralar tertemiz hale gelinceye kadar, bu mücadele orada devam edecek; durmak yok. Aynı kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

Şırnak'ta Silopi ve Cizre ilçelerinde güvenlik güçlerinin PKK'lılara yönelik operasyonları devam ederken, Genelkurmay Başkanlığı bölgedeki operasyonlarda 24 PKK'lının öldürüldüğünü duyurmuştu.