'Bugüne kadarki en yüksek kâra ulaştık'

Boyner Genel Müdürü Karadeniz, rekor kâr yaptıklarını belirterek, 2010 yılı vergi öncesi kârını 20,8 milyon lira olarak açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş'nin, 2010 yılı vergi öncesi karı 20,8 milyon lira olarak gerçekleşti.

Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş'nin 2010 yılı sonuçlarına ilişkin yapılan açıklamada, brüt karın, ciro artışının üzerinde artarak yüzde 15,8 büyüdüğü, faiz öncesi operasyonel karın yüzde 43,4 arttığı belirtildi.

Cironun önceki yıla göre yüzde 14,5 artarak 553 milyon liraya ulaştığı bildirilen açıklamada, satış hacmindeki büyümeye rağmen finansal giderlerin yüzde 25,2 küçüldüğü, böylelikle şirketin 2009 yılı vergi öncesi karı 7,6 milyon lira iken 2010 yılı vergi öncesi karının 20,8 milyon liraya ulaştığı kaydedildi.

Boyner Mağazacılık Genel Müdürü Aslı Karadeniz sonuçlara ilişkin değerlendirmesinde, 2010 yılında vergi öncesi karın bir önceki yıla göre 2,7 katına çıktığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bugüne kadarki en yüksek kara ulaştık. Oldukça rekabetçi bir piyasada ciro büyümemizin üzerinde bir brüt karlılık yarattık ki bu da sadece satışın değil, satış verimliliğinin de artışı anlamına gelmektedir. Satış verimliliği artışını operasyonel verimlilik artışı ile destekleyerek faiz öncesi operasyonel kar artışımızı yüzde 43,4'e taşıdık. Boyner, yıllar itibariyle güçlenen finansal yapısı ve gelişen faaliyet performansıyla 2010'da finansal giderlerini de yüzde 25 azaltmayı başarmıştır."

Bu konularda ilginizi çekebilir