'Çıkıp kendisi mi oynasın?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4-0’lık Brezilya mağlubiyetinin ardından eleştirilerin odağına oturan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’e sahip çıktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ve cemiyetin yönetim kurulu üyelerini Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Erdoğan, 4-0’lık mağlubiyet ile ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“Brezilya’da deniz kenarında kumda top oynuyorlar. Kum kasları güçlendirir. Kumda koştukları için atak ve güçlü oluyorlar. Bizim gençler halı sahada, sentetik yerde maç yapıyor. Alt yapı çok önemli. Bizim de güzel tesislerimiz var. İnsana yatırım yapmamız lazım, gençleri ihtisaslaştırmamız lazım. Galatasaray stadını yaptık, Beşiktaş yapıyor, Saraçoğlu var, Başakşehir Stadı yapıldı, Kasımpaşa’nın stadı var, tesisleri çok güzel, altyapısı çok iyi durumda. İnşallah futboldan başka adımlar da atacaklar. Fatih Hoca’nın hayallerinin yüksek olduğunu görüyorum. Ne yapsın? Çıkıp kendisi mi oynasın? İnsan unsurunu halledip genç bir yapıyı şimdiden geleceğe hazırlamamız lazım. Spor yazarları da ille futbol demeden diğer branşlara da ilgi göstermeliler.” 

'ABD geç de olsa anladı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’deki gelişmelerle ilgili olarak, Amerikan yönetiminin geç de olsa Türkiye’nin tezlerine yaklaştığının sinyallerinin görüldüğünü ifade etti ve Suriye’de şimdiki yönetimin değişmesi halinde halkın iradesinin iktidara geleceğini söyledi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilgin ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Türk basınının sorunlarıyla ilgili bilgi verirken, basın ve ifade özgürlüğünün Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olduğunu söyledi. Bilgin, bu özgürlükleri tehdit eden etkenlerin başında tekelleşme ve sendikasızlaştırmanın geldiğini söyleyerek, “Tekelleşme ve sendikasızlaştırma sansürün ikiz kardeşleridir. Basında tekelleşme sendikayı ortadan kaldırdı. Gazeteciler ‘iş mi sendika mı’ tercihi arasında bırakıldı. Doğal olarak işi ve aşı seçtiler” dedi.

Bilgin, 212 sayılı Basın İş Yasası’nın çok önemli olduğunu ifade ederek, “Bugüne kadar kazanılmış hakların geri alınmaması gerekir. Üzerinde çalışılan basın yasası önemlidir, hem çalışanın hem de çalıştıranın haklarını teminat altına alıyor. Yasada gazeteci tanımının yapılması çok önemlidir, çünkü karşımıza teknolojiyle birlikte yeni kavramlar çıktı” diye konuştu.

Terörle Mücadele Yasası’nın gazetecilerin terörist suçlamasıyla karşı karşıya kalmalarına yol açan 8. maddesinin gözden geçirilmesi gerektiğini kaydeden Bilgin, “Cemiyetimiz bu ülkenin bölünmez bütünlüğünün ve Cumhuriyetimizin en önde gelen savunucusudur. Bu konuda taviz vermeyiz” ifadesini kullandı. Gazetecilikte haberin kendisi kadar cevap ve düzeltme hakkının önemli olduğunu, bunun da Basın İş Yasası’nda teminat altına alındığını hatırlatan Başkan Bilgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Gazeteciler Cemiyeti tarafından hazırlanan “Türk Basının Sorunları–Görüş ve Önerilerimiz” başlıklı raporu sundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir