'Daha siz Şişli'yi idare edemiyorsunuz'

AK Parti Rize İl Kongresi'nde konuşan Davutoğlu'nun hedefinde CHP vardı. 14 Aralık operasyonuna yönelik eleştirilere yanıt veren Başbakan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na 'Daha siz Şişli'yi idare edemiyorsunuz' diyerek seslendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Rize İl Kongresi'nde konuştu.

Rize'de partililere seslenen Davutoğlu'nun gündeminde 14 Aralık operasyonu var. "Bir paralel çeteyi devreye soktular. Dini görünüm altında bir paralel çeteyi devreye soktular. İşbaşına gelmiş hükümeti yerinden almaya çalıştılar" diyen Davutoğlu, paralel yapı operasyonu üzerinden CHP'ye yönelik sert eleştirilerde bulundu. 

Davutoğlu, CHP'ye şu sözlerle yüklendi:

Onlar kapalı kapılar ardında tuzaklar kurarken bu parti ve bu lider için dua ediyordu bu millet. Onlar çatı adayı gösterirken biz çalışmaya devam ettik, milletle iletişime geçtik. Her türlü tuzağı kurdular. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devirmek için. Pınarbaşı’na giden yol bu şiirdi. Biz bu şiire sahip çıkmaya devam edeceğiz. Rize’nin dava adamını millet seçti….. Her türlü baskıyı yaptılar ama başımızı öne eğdiremediler, eğdiremezler.

CHP zihniyeti bütün bunlarla hesaplaşmak zorundadır. Yakın dönemde 28 Şubat’ta yapılan zulümlerle hesaplaşmak durumundadır. Ak Parti kadroları olarak bütün tuzaklara karşı birliğimizi koruduk.

"O dar aklıyla, o küçük hesaplarıyla..."

Sayın Kılıçdaroğlu  o dar aklıyla, o küçük hesaplarıyla bütçe görüşmelerinde Sayın Cumhurbaşkanımızla benim arama fitne sokmaya çalıştı. Bizim Sayın Cumhurbaşkanımızla ilişkimiz, dava arkadaşlığımız siyasetle başlamadı. Ölümle bile bitmez. Bu kardeşlik davasıdır…

"CHP önce kendi evini düzene soksun"

CHP önce kendi evini düzene soksun. Birbirlerine tehdit yağdırıyorlar. Kılıçdaroğlu’na değil 4 yıl 4 dakika bile bu ülke emanet edilmez. Şişli’de yaşananlardan sonra 4 dakikada siz birbirinizi tehdit edersiniz, koltuklarınıza göz dikerler. Daha siz Şişli’yi bile idare edemiyorsunuz Türkiye’yi nasıl idare edeceksiniz. Gerçekten CHP son dönemde kendi için yaşadığı çalkantıyla siyaset dersi oluşturuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir