'Dev'ler gruptan çıktı

Bulgaristan'ı 28 sayı farkla geçerek, ilk iki maçını kazanmayı başaran 'Milliler' averajla liderliğe yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

WROCLAW - 36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası finallerindeki ikinci maçında (A) Milli Takım, Bulgaristan'ı 28 sayı farkla 94-66 yendi.

(D) Grubu'ndaki ilk maçında dün Litvanya'yı 64-76 yenen "12 Dev Adam", Bulgaristan'ı da rahat geçerek, ilk iki maçını kazanmayı başardı ve averajla liderliğe yükseldi.

(A) Milli Takım, son karşılaşmasını bugün TSİ 19.15'de ev sahibi Polonya ile yapacak ve kazanması halinde (D) Grubu'nu lider tamamlayarak, bir üst gruba yükselecek.

Karşılaşmaya, Bekir ve Ersin'in sayılarıyla başlayan (A) Milli Takım,  5. dakikada 8 sayılık farka ulaştı (14-6). Videnov ile Rowland'ın basketleriyle karşılaşmaya ortak olmaya çalışan Bulgaristan, dengeyi kurmakta başarılı olamadı ve ilk periyot 24-15 Türkiye'nin üstünlüğünde geçildi.

"12 Dev Adam", ikinci periyotta Bulgaristan karşısında üstünlüğü tamamen eline aldı. Çok fazla top kaybı yaparak, çok kötü bir şut yüzdesiyle oynamayı sürdüren rakibi karşısında, Ender ile art arda 3 sayılık basketler kazanan milli takım, Ersan, Sinan, Ömer Aşık, Hidayet ve Oğuz'un da skora katkı yapmasıyla devreyi 25 sayı farkla 53-28 galip kapattı.

İlk yarıda farkın açılmasından sonra üçüncü periyoda rölantide başlayan milliler, pota altını Oğuz ile iyi kullanarak, skor üretmeyi sürdürdü. Bulgaristan'ın Videnov ile bulduğu basketler, farkın kapanmasını sağlayamadı ve milliler son çeyreğe, 72-52 önde girdi.

Mücadelenin dördüncü periyodunda da rakibine şans tanımayan (A) Milli Takım, karşılaşmayı 28 sayı farkla 94-66 kazandı.

Antrenör Bogdan Tanjevic, henüz ilk yarıda farkın açılması nedeniyle, son iki çeyrekte Hidayet ile Ersan'ı dinlendirme yoluna gitti.

Yüksek ateşi nedeniyle dünkü Litvanya maçın çıkamayan Ömer Onan ile sol ayak bileğinden sakatlanan ve röntgeni çekilen Engin Atsür, Bulgaristan karşılaşmasında yer alamadı.

Ene: İstediğimize ulaştık

Milli Takım'da yardımcı antrenör Orhun Ene, istedikleri sonuca ulaştıklarını söyledi.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısına, antrenör Bogdan Tanjevic'in yerine gelen Orhun Ene, bu galibiyetle bir üst gruba kalmayı resmen garantilediklerini vurgularken, "Daha önce Avrupa şampiyonalarında istediğimiz sonuçları alamamıştık. Gelişme kaydettiğimizi gösterdik. Biz, Bulgaristan karşısında daha sert bir maç bekliyorduk ama hücumdaki ritmimizle bunu aştık. Bugün Polonya ile grupta zirve için karşılaşacağız" diye konuştu.

Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu da Bulgaristan maçını kazandıkları için yaşadıkları memnuniyeti dile getirerek, "Daha önümüzde çok yol var. Bugün de Polonya ile karşılaşacağız. Güçlü bir rakip, kendimizi görmemiz açısından bu mücadele önemli olacak" dedi.

Sinan Güler ise değerlendirmesinde, kendilerini yormadan, kolay bir galibiyet elde ettiklerini, Polonya'yı da yenip, grupta 3'te 3 yapmak istediklerini ifade etti.

Gruptan çıkmak garantilendi

Türkiye, Bulgaristan galibiyetinin ardından, averajla grubunda ilk sıraya yükseldi ve gruptan çıkmayı garantiledi.

Grupta, ev sahibi Polonya, Litvanya'yı 86-75 yenerek, puanını 4'e çıkarırken, ikinciliği elde etti. Grubun diğer takımlarından, galibiyeti bulunmayan Litvanya, 2 puan ve averajla üçüncü sırada yer alırken, Bulgaristan da aynı puanla grubun sonuncusu oldu.

(D) Grubu'nun son maçlarında, Türkiye bugün TSİ 19.15'de Polonya, Litvanya ise TSİ 22.15'de Bulgaristan ile karşılaşacak.

Şampiyoda dün (A),(B) ve (C) gruplarında alınan sonuçlar ise şöyle:

(A) GRUBU

İsrail-Makedonya: 79-82

Yunanistan-Hırvatistan: 76-68

(B) GRUBU

Almanya-Rusya: 76-73

Letonya-Fransa: 51-60

(C) GRUBU

Slovenya-Sırbistan: 80-69

İspanya-Büyük Britanya: 84-76