'Dört başmüfettiş görevlendirildi'

İçişleri Bakanı Ala, Diyarbakır'da gerçekleştirilen saldırı sonrası dört başmüfettişin görevlendirildiğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği ve bir polisin de şehit olduğu saldırı sonrası, İçişleri Bakanı Efkan Ala 4 başmüfettişin görevlendirildiğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ saldırı sonrası ortak basın açıklaması gerçekleştirdi

Diyarbakır'da çıkan çatışmada Elçi'nin öldürülmesi hakkında "Saldırıda bir polis memurumuz şehit olmuş. Biri ağır olmak üzere 2 polis memurumuz yaralanmıştır. Olay mahallinde güvenlik görevlileriyle teröristler arasında çatışma çıkmıştır. Çatışmalar sırasında olay mahallinde bulunan Diyarbakır Barosu Başkanı Sayın Tahir Elçi maalesef hayatını kaybetmiştir" dedi.

Dört başmüfettiş görevlendirildi

Ala, Diyarbakır'daki terör saldırısının aydınlatılmasına yönelik dört başmüfettişin görevlendirildiğini belirterek, "Olay kesinlikle bütün yönleriyle açıklığa kavuşturulacaktır. Saldırı, milletimizin birliği ve bütünlüğüne yöneliktir" açıklamasını yaptı.

'Dileğimiz olayın kısa sürede aydınlatılmasıdır'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise olayla ilgili adli ve idari tahkikatın bütün boyutlarıyla sürdürüldüğünü belirterek, Adli Tıp Kurumu yetkililerinin Baro Başkanı Elçi’nin ailesini ve Diyarbakır Barosunun temsilcilerinin bulunduğu ortamda otopsi işlemlerinin devam ettiğini kaydetti. 

Olay yeri incelemesi ve diğer delillerin toplanmasının büyük bir titizlik içerisinde yürütüldüğünü ifade eden Bozdağ, 

“Dileğimiz olayın bütün boyutlarıyla kısa sürede aydınlatılmasıdır. Adli ve idari soruşturmanın sonuçlarını beklemek, buna göre değerlendirmeleri yapmak daha sağlıklı olacaktır. Bu süre içinde sosyal medyada, başka alanlarda kirli ve yanlış bilgiler üzerinden değerlendirme yapmak hepimizi yanlışa düşürecektir. Bu hadise hepimizi üzmüştür. Türkiye’nin her yerinde yaşayan insanları üzmüştür, çünkü bu saldırı sadece polisimize, baro başkanımıza dönük bir saldırı değil, Türkiye’ye dönük bir saldırıdır. Aziz milletimizin birliğine dirliğine dönük bir saldırıdır. Bu tür saldırılar karşısında birliğimize, dirliğimize sahip çıkmak, bu konuda soruşturma ve görev yapanlara güvenmeliyiz, inşallah yakında bütün boyutlarıyla konu aydınlatılacaktır” dedi. 

Akdoğan Twitter'dan mesaj yayınladı

Yalçın Akdoğan, "Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'ye yönelik menfur saldırıyı kınıyorum. Kendisine ve şehit olan polisimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralı polislerimize, Anadolu Ajansı muhabirine ve diğer vatandaşlarımıza şifa diliyorum" ifadesini kullandı.