'Engin Alan önerisi Anayasa'ya aykırı değil'

Engin Alan'la ilgili önerisinin Anayasa'ya aykırı olmayan geçici bir düzenleme olduğunu söyleyen TBMM Başkanı Çiçek, Alan formülünü savundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KİŞİNEV - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Engin Alan ile ilgili yasa önerisinin Anayasa'ya aykırı olmadığını belirterek, "Bu, Anayasa'ya aykırı olmayan geçici bir düzenleme. 24. Dönem parlamentosunda böyle bir sıkıntımız var, dönem sonuna kadar bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak istiyoruz" dedi.

Çiçek, resmi ziyaret için bulunduğu Moldova’da temaslarını izleyen gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Davalık olan fezlekeler için açıklama gelecek

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın dört eski bakan hakkındaki fezlekelerin milletvekillerinin incelemesine açılmaması üzerine açtığı davada TBMM Başkanlığı’ndan cevap istendiğinin hatırlatılması üzerine Çiçek, "Mahkeme 30 günlük süre verdi. Bu süre içinde talep edilen hususlarla ilgili görüşlerimizi ifade etmeye çalışacağız" dedi.

Eski bakanlarla ilgili soruşturma kurulmasına karar verildiğini anımsatan Çiçek, TBMM Başkanlığı’nın gerekli bilgi ve belgeleri komisyona vereceğini söyledi. Komisyonun bilgi ve belgeleri savcılık makamı gibi inceleyeceğini, başka kurumlardan taleplerde bulunabileceğini, istediği kişileri dinleyeceğini ve bir karar vereceğini anlatan Çiçek, "İşlem anayasa ve içtüzüğe uygun bir şekilde sürdürülüyor. Bundan sonra tartışılacak çok fazla konu yok" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir