'Erdoğan, Kenan Evren'i yargılatmadı'

Muş mitinginde konuşan HDP Eşbaşkanı Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulundu.Yüksekdağ, Erdoğan'ı, Kenan Evren'in yargılanmasının önüne geçmekle de suçladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ Muş mitinginde konuştu.

Yüksekdağ, "Ne dedik onu başkan yaptırmayacak sarayda oturtmayacağız. Halkın tepesinde saray kuranları o sarayda oturtmayacağız. Hiç kusura bakmasınlar. Şimdi yenileceklerini anladıkları için partimizin gönüllü çalışmasını yürüten arkadaşlarımıza sayısız kalleşçe saldırılar düzenlediler düzenliyorlar. Her yerde seçim bürolarımız yakılıyor. Bir çok yerde seçim çalışması yürütenler gözaltına alınıyor. Bu kadar kuşatmaya rağmen hiç birisi of demeden çalışmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı bir yandan Cumhurbaşkanı yardımcısı da bir yandan kendisine başbakanım diyor ama cumhurbaşkanı yardımcısıdır aslında. İki koldan bize karşı kampanya yürütüyorlar. Cumhurbaşkanı denilen zat Sayın Erdoğan ağırlığını, haddini bilmeyen bir siyasi duruş sergileyerek AKP'nin yanında. O seçim mitinglerinde kullandığınız paralar, hepimizin vergileri, çoluğun çocuğun nafakası haram olsun size. Size helal etmiyoruz" diye konuştu.

"Kenan Evren yargılanmasının önüne geçen Erdoğan'dı"

Yüksekdağ, "Kenan Evren yargılanmadan ölüp gitti. Kenan Evren'in yargılanmasının önüne geçen Tayyip Erdoğan'dı. Tayyip Erdoğan, yargılanmasına izin verseydi, kendisinin de yargılanacağını çok iyi biliyordu. Kenan Evren gibi bir faşisti yargılatmadılar" ded

Bu konularda ilginizi çekebilir