'Evet... Siyaset yapıyorum'

TBB Başkanı Feyzioğlu, siyaset yapıyor iddialarını ilişkin konuştu."Ner dersek, 'siyaset yapıyor' diyorlar. Bu siyasetse evet... Siyaset yapıyorum. Ama biz buna insanlık diyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR  - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Ege Üniversitesi (EÜ) Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından 55. Yıl Şölen Alanında düzenlenen "Gençler Soruyor, Feyzioğlu Yanıtlıyor" etkinliğine katıldı. 

Feyzioğlu, Danıştay'ın kuruluş yıl dönümündeki konuşmasına ilişkin, "Ne dersek, 'siyaset yapıyor'. Bu siyasetse siyaset yapıyorum. Bu birilerinin dediği gibi 'seviyesiz siyasetse' seviyesiz siyaset yapıyorum var mı? Ama biz buna 'insanlık' diyoruz. Biz, buna 'insan odaklı' hukuk diyoruz, insan merkezli hukukçuluk diyoruz" dedi.  

Kendisine yöneltilen eleştirilerin, insan için bir şey söylenmesine, insan için hizmet edilmesine, merkeze insanın konduğu bir hukuka alışılmamasından kaynaklandığını öne süren Feyzioğlu, "Ne dersek, 'siyaset yapıyor'. Bu siyasetse siyaset yapıyorum. Bu birilerinin dediği gibi 'seviyesiz siyasetse' seviyesiz siyaset yapıyorum var mı? Ama biz buna 'insanlık' diyoruz. Biz, buna 'insan odaklı' hukuk diyoruz, insan merkezli hukukçuluk diyoruz. İnsanlığı hatırlasınlar, insan olmanın ne demek olduğunu gördüklerinde yaptığımızı kendi yaptıkları siyasete hiç benzemeyen bir hukukçuluk olduğunu görürler" ifadelerini kullandı. 

'Nerede insanın sorunu var, yargının sorunudur'

Feyzioğlu, Danıştay'ın kuruluş yıl dönümü töreninde yaptığı konuşmaya ilişkin, şunları kaydetti:  

"Neymiş efendim, Türkiye Barolar Birliği Başkanı 'Van'da konteyner kentte, açıkta kalan 44 kiracının derdini dile getirdim, selam getirdim; dile getiremezmişim'. Yeri burası değilmiş, yeri neresi pazarda mı konuşacağım? İşte bunu çözecek herkes orada. Cumhurbaşkanı orada, Başbakan orada, anamuhalefet partisi genel başkanı orada. Benim yaptığım bu kadar basit, bu kadar insani ve bu kadar hukuki bir talebi dile getirmekten ibaret. Yargının sorunu değilmiş. Nerede insanın sorunu var, yargının sorunudur. İnsana dair her şey yargının sorunudur." 

Cumhurbaşkanlığı seçimi  

Metin Feyzioğlu, 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nın kutlamalara kapatılmasının AİHM kararlarına aykırı olduğunu, bunun provakasyonlara zemin oluşturduğunu dile getirmeyi kendilerine görev bildiklerini, bu eleştiriyi seslendirirken 2010 ve 2011 yıllarında Taksim Meydanı'nın kutlamalara açılması nedeniyle hükümete teşekkür ettiğini hatırlattı. 

Türkiye'nin önemli bir seçim sürecine girdiğine işaret eden Feyzioğlu, "76 milyonun cumhurbaşkanı seçimlerini 30 Mart seçimleri gibi birbirimizin gözünü oyarak yapmayalım" dedi. 

Feyzioğlu, Türkiye'nin geçmişte çok zulüm gördüğünü ve her kesimin şapkasını önüne koyarak konuşması gerektiğini belirterek, bunlar arasında Atatürk'ü anlamadan kendilerini "Kemalist" olarak adlandıranların da yer aldığını savundu. 

Metin Feyzioğlu, "Bu ülkede Atatürk'ü anlamayanlar, Atatürk ayağa kalksa 'sen Kemalistsen ben değilim' diye sopayla kovalayacağı insanlar, kızlarımızı başı kapalı diye üniversite kapılarından döndürdü. Elimizi yüreğimize koymadık, zor durumda olanları sahiplenmek için örgütlenmedik" şeklinde konuştu. 

'Sizinle 100.yıl marşını yazacağız'

Zaman zaman küçümsense de 10. Yıl Marşı'nın her zaman gururla söylendiğini ama bugünün yurttaşları olarak cumhuriyetin 100. yıl marşını besteleme görevleri bulunduğunu vurgulayan Feyzioğlu, "10. Yıl Marşı ile gurur duymaya devam ama sermayesini yemeye hayır. 10 yılın sermayesini zaten yiyen yedi, satan sattı. Biz sizinle 100. yıl marşımızı yazacağız, mücadelemiz budur" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir