'Evet'in faturası örgütlere kesilecek

CHP'de referandumdan 'evet' çıkmasının faturası örgütlere kesilecek; çalışan örgüt kalacak, çalışmayan örgüt görevden alınacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - CHP'de referandumdan "evet" çıkmasının faturası örgütlere kesilecek. Referandum sonuçlarının ayrıntılı bir şekilde çıkmasının ardından örgütler mercek altına alınarak düğmeye basılacak. Buna göre; çalışan örgüt kalacak, çalışmayan örgüt görevden alınacak.

Kılıçdaroğlu sinyali vermişti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandumdan önce yaptığı açıklamada çalışmayan örgütün görevden alınacağı mesajını vererek, şöyle demişti:

"Referandumda örgütlerin çalışıp çalışmadığına bakacağız tabi. Gerçi referandum kendi başına bir ölçü değil, çünkü bir tek biz 'hayır' demiyoruz. Bütün hayırlar bizim hanemize yazılmayacağı için performans ölçümünü buradan ne kadar yaparız bilmiyorum ama örgütlerimiz hakkında bize ipuçları verebilir.

Çalışan örgütler çalışmalarını sürdüreceklerdir, başarılı olurlarsa her zaman destek vereceğiz, çalışmayanlar ise görevlerinden ayrılacaklardır. Bir kişinin çalışması ile sonuç elde edilecek olayın ötesinde bir şeydir bu. Lider olarak gittiğiniz bir ilde en fazla bir gün kalıyorsunuz. O bilgileri ilin kılcal damarlarına götürecek olanlar örgütlerdir. Bizim hazırladığımız broşürleri dağıtacak olanlar, örgütlerdir. Örgütlerin aktif olmaları, çalışmaları lazım."

Referandumda seçim timleri örgütleri mercek altına aldı

CHP'de referandum kampanyası çerçevesinde 18 MYK üyesi başkanlığında oluşturulan çalışma grupları bütün Türkiye'yi gezdi. CHP'li yöneticiler sorumlu oldukları illere yaptıkları ziyaretlerin ardından "Merkez Yönetim Kurulu Üyelerinin İl ve İlçe Örgütleri İle İlgili Çalışma Formu"nu doldurdu. 15 sorunun yer aldığı formda adeta örgütler mercek altına alındı.

Teşkilatların; sivil toplum örgütleri, basın ve halkla olan ilişkileri masaya yatırıldı. Belediye başkanları, il ve ilçe başkanlarının örgütle ilişkileri ve seçime yönelik çalışmalarının adeta çetelesi tutulurken; ilde, ilçede, beldede örgütlerin kurulu olup olmadığı araştırıldı. Ayrıca, üye kayıt defteri, karar defteri, gelen-giden evrak kayıt defteri, gelir-gider defteri, demirbaş eşya defterinin olup olmadığı, düzenli tutulup tutulmadığı da not edildi. Örgütlerin kira, personel ücretini varsa partiye kayıtlı araçların vergilerini zamanında ödeyip ödeyemediği, ödenmemişse nedeni de sorgulandı.

Örgüt raporu çıkarılacak

Söz konusu 15 maddelik form, il ve ilçelerdeki teşkilatın performansını ortaya çıkaracak. Referandumdaki sonuçlar ve Merkez Yönetim Kurulu Üyelerinin İl ve İlçe Örgütleri İle İlgili Çalışma Formu'na göre hazırlanacak olan rapor, çalışan ve çalışmayan örgütleri belirleyecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir