'Görüşüm alınmasa da adayın arkasındayım'

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, partisinin cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecinde görüşününün alınmamasına sitem etti. Ancak yine de görevini yerine getireceğini ve partisinin adayı için çalışacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Muharrem İnce, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığının belirlenmesi sürecinde, partisinin grup başkanvekili olarak görüşünün alınmamasına sitem ettiğini ve bu sitemi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ilettiğini söyledi. İnce şöyle devam etti: 

“Partimizin genel başkanı, bir başka partinin genel başkanıyla oturmuş, konuşmuş, bir aday açıklanmış. Bu saatten sonra bana düşen görev çalışmanın yerine getirilmesidir. Bu saatten sonra yapılacak iş budur. Gerisi geçmişte kalmıştır, ben geçmişle ilgilenmem."

İnce bu açıklamayı Çorum’da partililerle düzenlenen toplantıdan önce yaptı ve partisini sıkıntıya sokacak hiçbir açıklama yapmayacağını söyledi:

"Recep Tayyip Erdoğan'ı sandığa gömmek için elimden ne gelirse onu yaparım. Tekrar söylüyorum, bu kadar. Önümüzdeki seçim, 10 Ağustos'ta olacak seçim, aslında birinin seçilmesi seçimi değildi. Birinin seçilmemesi seçimidir. Yani 10 Ağustos'ta Recep Tayyip Erdoğan bu ülkeye cumhurbaşkanı olmayacak; başkan olacak, diktatör olacak, parlamenter sistem sona erecek, yargı bitecek, üniversite çökecek, sivil toplum diz çökecek. Böyle bir ortamda ben süreçte olmasam da artık aday olmuş bir kişiyle ilgili yorum yapmak istemiyorum.”

Bu konularda ilginizi çekebilir