'Güçleri yeni anayasa yapmaya asla yetmeyecek'

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 

ANTALYA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ''Bu iktidarın yeni bir anayasa yapmaya gücü asla yetmeyecektir'' dedi.
Gürsel Tekin, Antalya'nın Manavgat ilçesinde, belediye tarafından yapılacak 5 bin kişilik stadyumun temel atma törenine katıldı. Tekin, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yüzde 27'sinin mülkiyet sorunu olduğunu iddia etti. 2B konusunda yaşanan sıkıntılara değinen Tekin, kişilerin ailelerinden kendilerine kalan evleri satın almak zorunda bırakıldıklarını savundu.
Büyükşehir Yasası ile onlarca belediyenin ''gece yarısı operasyonu'' ile kapatıldığını ileri süren Gürsel Tekin, kapatılan belediyelerde referandum yapılması halinde vatandaşların aksi yönde görüş bildireceğini öne sürdü.
Türkiye'de ''sevimsiz bir ortam'' olduğunu savunan Gürsel Tekin, onlarca insanın hapiste olduğunu kaydetti. Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli Orgeneral Ergin Saygun'u ziyaretine de değinerek, ''Geçen gün sayın Başbakan bir nezaket şeyi içerisine girmiş. Bir generali ziyaret etmiş. Doktor raporları vardı bunlarla ilgili. O gün sizin kulaklarınız sağırdı sayın Başbakan. Efendim, 'Yarın savaşa girersek ordu komutanı yokmuş'. Kim yönetiyor kardeşim bu ülkeyi? Avukatın düşkünü derdini mübaşire anlatırmış. Sayın Başbakan da gazetecilerle ağlaşıyor'' dedi.
Gürsel Tekin, Başbakan Erdoğan'ın ''dinlenildiğine'' yönelik açıklamalarını da hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Üç ay önce ana muhalefet lideri, 'Biz dinleniyoruz, arkadaşlarımız takip ediliyor' dedi. Sayın Başbakan'ın kılı kıpırdamadı. Sayın Kılıçdaroğlu ihale almıyor, ihale vermiyor. Kirli işlerin içinde olmaz. Onu dinlemek zaman kaybıdır sizin için. Ama bir ülkenin başbakanı dinleniyorsa, hele o Başbakan Tayyip Erdoğan ise aman Allah'ım... 3 ay önce soru önergesi verdim, ses yok. 3 ay sonra sayın Başbakan, 'Evet dinleniyorum' dedi. Sonra gazeteci soruyor, 'Sizi kim dinleyebilir?'. 'Galiba derin devlet' dedi. Yine bir hafta, 10 gün sonra bir televizyonda sayın Başbakan, 'Benim yakınımdakiler dinlemiş' dedi. Sayın Başbakan'ın itiraf ettiği bu cümleler herhangi bir demokratik ülkede olsa, o ülkenin bütün savcıları ayağa kalkar. Bir ülkenin başbakanı dinleniyorsa, Başbakan da itiraf ediyorsa, savcılar siz ne yaptınız, hangi görevi yaptınız merak ediyorum. Sizin göreviniz sadece sabahın beşinde Cumhuriyet Halk Partili belediyelere baskın yapmak mıdır? Bu mudur cumhuriyet savcılığı?''
Gürsel Tekin, Manavgat'ın ardından Serik ilçesine geçerek bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya geldi. Tekin, burada yaptığı konuşmada, ülkede tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiğini savundu. Tarım ve hayvancılıkla geçinen bir ülkede restoranlardaki dönerlerin tavukla yapılmaması gerektiğini belirten Tekin, Türkiye'nin saman, meyve ve sebze ithal ettiğini kaydetti. Tekin, ithal edilen ürünlere verilen paraların çiftçiye destek olarak dağıtılması halinde, çiftçinin Türkiye'yi besleyeceğini söyledi.
Gürsel Tekin, bir vatandaşın, ''İmralı süreci ve yeni anayasa süreciyle ilgili CHP'li bazı vekillerin destek verebileceği yönünde iddialar var'' sözleri üzerine de, ''Hiç kimsenin CHP'den bir tek kişi götürmeye gücü yetmez. CHP'deki milletvekillerinin hepsi onurlu, şerefli ve namusludur. Seçilirken hangi ilkeler doğrultusunda seçildiklerini biliyorlar. CHP'den kuşkunuz olmasın. Ama bu iktidarın yeni bir anayasa yapmaya gücü asla yetmeyecektir'' dedi.
Tekin, daha sonra ilçedeki esnafı ziyaret etti.