'Hayvanlar anladı, bazıları anlamadı'ya suç duyurusu

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk, Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu hakkında, "Çözüm sürecini hayvanlar bile anladı ama bazı insanlar hala anlamadı" sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu hakkında, "Çözüm sürecini hayvanlar bile anladı ama bazı insanlar hala anlamadı" sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Koncuk'un avukatı İlhan Kara, suç duyurusu dilekçesini savcılığa verdi. Dilekçede, Gündoğdu'nun, Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Grubu Üyesi ve Memur-Sen Genel Başkanı olduğu hatırlatılarak, 24 Mayıs 2013'te yaptığı bir açıklamada, "Dün Ardahan yolunda çobanla konuştum. 'Benim ve hayvanlarımın bile yüzü gülüyor' dedi. 'Nasıl' diye sorduğumda, 'yaylaya çıkacaklar' dedi. Çözüm sürecini hayvanlar bile anlamış ama bazı insanlar hala anlamadı" ifadesini kullandığı belirtildi.

Gündoğdu'nun, bu açıklamasıyla, demokratik haklarını kullanan, ülkesi için haklı endişeler taşıyan ve bu konuda görüş ve önerileri kamuoyu önünde ifade etmekten çekinmeyen milyonlarca kişinin, kişilik haklarına hakarette bulunduğu savunulan dilekçede, insani bir vasıf olan anlama ve idrak etme yeteneğinin, sürece karşı çıkanlarda olmadığı anlamına gelen "hayvan benzetmesi" ile Koncuk'un da kamuoyu önünde aşağılanıp, küçük düşürülmeye çalışıldığı iddia edildi.

Kocuk'un, "açılım süreci" olarak adlandırılan ancak "hukuki ve yasal dayanağı bulunmayan" sürece katılmayı reddettiği ifade edilen dilekçede, "Hiç kimsenin, ülkenin birliği, milletimizin huzur ve refahı için bedel ödemişlerle bu ülkenin geleceği için endişe taşıyanlara, hakarette bulunmaya, onur, şeref ve saygınlığına saldırmaya, kamuoyu nezdinde küçük düşürmeye hak ve yetkisi yoktur" ifadesi kullanıldı.

Dilekçede, Ahmet Gündoğdu hakkında "hakaret" suçundan kamu davası açılması istendi.