'HDP'yi koçbaşı olarak kullandılar'

Seçim sonuçlarını değerlendiren Bülent Arınç, "HDP, Ak Parti iktidarını yıkmak, Ak Parti’nin kalesine girmek için koç başı gibi kullanılmıştır" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ak Parti seçim toplantısı öncesi gazetecilere açıklamarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, MHP Lideri Genel Başkanı Bahçeli'ye yanıt verdi; 

"Koalisyon kurulacaksa  CHP-MHP-HDP hükümet kurabilir. Ülke hükümetsiz kalmamalı.  HDP sizin eseriniz, HDP başarılı ise sizin de katkınız var. Koalisyonu deneyin. Yetiş Ak parti dendiğinde bizde bize düşeni yapmaya hazırız." dedi.

"Bu seçimde AK Parti’yi iktidardan düşürebilmek için HDP kullanılmıştır" diyen Arınç, " HDP, Ak Parti iktidarını yıkmak, Ak Parti’nin kalesine girmek için koç başı gibi kullanılmıştır. Koçbaşını kullananlar CHP, MHP, iç ve dış odaklar, paralel yapılanmadır" ifadelerini kullandı.
Arınç konuşmasını söyle sürdürdü:

'Başarı ve zafer görmek isterdik'

Dünkü seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum.  Hepimizin değerlendirmesi var. Arkadaşlarımızı dinleyerek bazı sonuçlara varmamız gerekiyor. Bülent Arım.ç olarak ben bu partinin kurucusuyum hep zaferler gördüm. Dün akşam itibari ile aktif siyasete veda etmiştim. Veda ettiğimiz günde de büyük başarı ve zafer görmek isterdim ama maalesef sonuç böyle olmadı. Aldığımız sonuç ortadadır. Üzgün olduğumu ifade etmek istiyorum. Sonuçlar başarının HDP olduğunu gösteriyor. CHP ve MHP başarı değildir. Türkiye’nin yüzde 40’ında yoklardır. Bu seçimden memnun olduklarını görüyoruz. Bu çelişkidir. Ak Parti birinci parti olmuştur, pek çok ilde milletvekili çıkarıştır. Biz iktidarlara alışmıştık bu dönemde kısmet olmadı. Dürüst olmamız, dürüst değerlendirme yapmamız lazım. Yiğit düştüğü yerden kalkar. Çok yakın zamanda AK Parti’nin iktidar olma şansının yüksek odluğunu söyleyebiliriz.

Bu seçimde AK Parti’yi iktidardan düşürebilmek için HDP kullanılmıştır. HDP, Ak Parti iktidarını yıkmak, Ak Parti’nin kalesine girmek için koç başı gibi kullanılmıştır. Koçbaşını kullananlar CHP, MHP, iç ve dış odaklar, paralel yapılanmadır.  

Koalisyon kurulacaksa  CHP-MHP-HDP hükümet kurabilir. Ülke hükümetsiz kalmamalı.  HDP sizin eseriniz, HDP başarılı ise sizin de katkınız var. Koalisyonu deneyin. Yetiş Ak parti dendiğinde bizde bize düşeni yapmaya hazırız.

8 Haziran’da şunları açıklayacağım diye bir şey söyledim. Bugün 8 Haziran 8 Haziran sonrası değil.