'Hedefe ulaşmak huzur ve güvenle mümkün'

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasının huzur ve güvenle mümkün olacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - İhsanoğlu, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, 12'nci cumhurbaşkanının usul ve muhteva bakımından farklı şekilde belirleneceğini belirtti. 

Türkiye'nin istikrarlı kalkınmayı sürdürebilmesi gerektiğine dikkati çeken İhsanoğlu, "Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması huzur ve güvenle mümkündür. Bu istikrar sanayi, ticaret, çevre, enerji ve her konuda korunmalıdır. Sürdürülebilirliğin önünü kesen faktörler giderilmelidir" dedi. 

İhsanoğlu, Türkiye'nin 2023 yılı hedefinin sloganda kalmaması gerektiğini vurguladı.

"Türk halkı beni tanıyor"

Bir gazetecinin, "Kamuoyunda tanınmadığı ve siyasetin dışında olduğuna" dair eleştirileri hatırlatması üzerine İhsanoğlu, şunları kaydetti:

"Kusura bakmayın yanlıştır. Türkiye'de uluslararası bir kuruluşun başı, akademisyen, diplomat ve devletin hizmetinde olan bir insan olarak yaptığım faaliyetleri vatandaş tanıyordur. Bu hikaye benim adaylığım ortaya çıktığı zaman ortaya atıldı. Bu gördüğünüz politikacılar siyasete girdiğinde tanınıyor muydu? Elbette hayır. Politikaya ilk girdiğim gün tanınırlığım yüzde 30'du. Bazı ölçmelerde daha yüksek ancak asgarisini alıyorum. 9 sene en büyük ikinci uluslararası kuruluşun genel sekreterliğini yaptım. Faaliyetlerim Türk ve uluslararası medyada yer aldı. Şu bir gerçek ki Türk halkı beni tanıyor, tanımayan da kalmadı."

"Saygı ve ekmek için varız"

İhsanoğlu, seçim çalışmalarında kullandığı "Ekmek için İhsanoğlu" sloganına da açıklık getirdi. 

Kur'an, ekmek ve bayrağın kutsal olduğunu hatırlatan İhsanoğlu, "Biz, 'ekmek Kur'an hakkı için' deriz. Bu kutsalları hatırlatmak istiyoruz. Bu manaların tekrar canlı ve diri şekilde varlığını sürdürmesini istiyoruz. Ekmek hem fiil hem isimdir. Fiil olarak sevgi ekmeliyiz. Düşmanlık, zıtlık, kötüleşme, ötekileştirme değil, sevgi ve saygı ekelim. Birbirimize tepeden kibirle bakmamalıyız. Saygı ve ekmek için varız. Ayrılık peşinde değiliz, birlik ekmeliyiz. Toplum daha ileri gitsin istiyoruz. Büyük Türkiye hedefi gerçekleşsin istiyoruz. Hayattaki mücadele ekmek paramızı kazanmaktan ibarettir" diye konuştu.