'Hem tüzük hem de seçimli bir kurultay olacak'

CHP Genel Sekreteri Tekin, Kılıçdaroğlu'nun, "Kurultayı toplayacağım" yönündeki açıklamasına ilişkin, "Kurultay ile ilgili takvim pazar günü yapılacak MYK'da netleşir. Ancak hem tüzük hem de seçimli bir kurultay olacak" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Pazar günü Merkez Yönetim Kurulunun (MYK) toplanacağını anımsatan Tekin, kurultayla ilgili çalışmaların burada somutlaşacağını belirtti. 

Muhalif vekilleri eleştirdi

Kurultayın hem tüzük değişikliği hem de seçimli bir kurultay olacağına dikkati çeken Tekin, aralarında Emine Ülker Tarhan, Dilek Akagün Yılmaz, Fatma Nur Serter gibi isimlerin bulunduğu CHP'li milletvekillerinin "kurultay çağrılarını" ise eleştirdi. 

Tekin, "Sayın Genel Başkan seçimden çok önce böyle bir şey tasarlıyordu ama keşke arkadaşlarımız müsade etselerdi. Uzun süredir bir tüzük kurultayı düşünülüyordu. Tüzük kurultayıyla beraber, seçim de olabilirdi. Bu konuyla ilgili hiçbir sıkıntı yoktu, şimdi onu yapacağız" diye konuştu. 

"Güçlü genel sekreterlik" modelinin tüzük değişikliğiyle gündeme gelip gelmeyeceği sorusu üzerine de Tekin, "Bunun kararını, güçlüsünü, güçsüzünü ancak kurultay belirler" açıklamasını yaptı.  

Tam takvim pazar günü yapılacak MYK'da netleşecek

Tekin, kurultayla ilgili tam takvimin pazar günü yapılacak MYK'da netleşeceğini sözlerine ekledi.

"TBMM'deki basın toplantı salonu partiye başkaldırma yeri değildir"

Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak da kurultay ile ilgili sürecin önümüzdeki günlerde netleşeceğini söyledi.

Kurultay çağrısı yapan CHP'li milletvekillerine tepki gösteren Toprak, partinin "statükocu" kalamayacağını ve sürekli kendisini yenilemesi gerektiğini anlattı. 

Toprak, "CHP 90 yıllık bir parti, içine kapanamaz. Parti ne zaman yeni bir strateji belirlese bir grup çıkıyor parlamento basın toplantısı salonunda 'CHP'nin çizgisinde kayma oluyor' diye açıklama yapıyor. Bu doğru değil. CHP'nin çizgisinde kayma olmaz. Orası partiye başkaldırma yeri değildir. Partiyi iktidara getirme yeridir" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir