'Herkes gitsin oyunu kullansın'

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, vatandaşlara cumhurbaşkanı seçiminde kaygılara kapılmadan oy kullanmaları çağrısında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİVAS - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Sivas Şubesince kentteki bir restoranda verilen kahvaltının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Bir basın mensubunun "Seçim geliyor, bakayalar gönül rahatlığıyla oy kullanabilecek mi?" sorusu üzerine Yılmaz, bu konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'nin internet sitesine net şekilde duyuru koyduklarını söyledi.

Anayasal hakkı kullanmanın her şeyin önünde geldiğini vurgulayan Yılmaz, "Bu seçimde 'Ben bakayayım, seçim için sandığa gidersem polis tarafından veya başka bir şekilde alıkonulurum veya sorguya tabi tutulurum' diye hiçbir kaygıya gerek kalmaksızın herkes gitsin oyunu kullansın. Bu oy kullanımından dolayı hiç kimse askerlik yönünden herhangi bir sıkıntıya uğramayacaktır. Bununla ilgili duyurumuzu da biz Milli Savunma Bakanlığı sitesine koyduk. Bu konuda hiçbir vatandaşımızın bir endişe duymasına gerek yok. Asli vazife, vatandaşın vatandaşlık hakkını kullanmasını teşvik etmek, desteklemek ve yardımcı olmaktır. Milli Savunma Bakanlığı olarak da böyle yapacağız. İçişleri Bakanlığı da aynı doğrultuda açıklama yaptı. İçişleri Bakanlığı'nın vazifesi de vatandaşın anayasal hakkını kullanmasını sağlamaktır" diye konuştu.

"Bedelliye ihtiyaç var mı yok mu değerlendiririz"

Bir basın mensubunun, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir televizyon programında bedelli askerlik konusunun sorulması üzerine, 'Tekrar böyle bir çalışma yapabiliriz' yönünde böyle bir sinyal verdi. Bununla ilgili siz neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine Yılmaz, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımızın bu sözüne ne bir kelime ekleyecek ne de bir kelime çıkaracak durumum var. Sayın Başbakanım şunu söyledi, yeni bir seçim yapılıyor, seçimden sonra cumhurbaşkanımız seçilecek, cumhurbaşkanımız aynı zamanda Silahlı Kuvvetler'in de başkomutanı durumunda. Dolayısıyla başkomutan da şunu söyledi; 'Biz yeni dönemde milletin taleplerine bakar, inceler, değerlendiririz ve bu doğrultuda bir bedelliye ihtiyaç var mı yok mu değerlendiririz. Onun üzerine ihtiyaç varsa böyle bir düzenleme yapılır, ihtiyaç yoksa bir düzenleme yapılmaz' diye bir açıklama yaptı. Biz de inşallah yeni cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra bu yolda yapılacak değerlendirme çalışmasının sonucunu bekliyoruz."

Bakan Yılmaz, daha sonra, bazı programlara katılmak üzere Sivas'ın Hafik ilçesine hareket etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir