'Hırsız artık devlet sırrı olmaktan çıktı'

Hopa'da düzenlenen mitingde ahlaklı siyaset vurgusu yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Hırsız artık devlet sırrı olmaktan çıktı. Onun kim olduğunu artık Türkiye ve bütün dünya biliyor" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ARTVİN - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hopa'da düzenlenen mitingde ahlaklı siyaset vurgusu yaparak, "Siyaseti kendim, çocuklarım, yakınlarım, dayım, amcam, oğlum için değil, bu ülkenin 76 milyon insanı huzur içinde yaşasın diye yapıyorum" ifadelerini kullandı. Konuşmasında Başbakan Erdoğan'a yönelik eleştirilerini sürdüren Kılıçdaroğlu, cebinde 'hırsız var' yazılı not olan öğrenciye polis müdahalesine de değindi. Kılıçdaroğlu, "Hırsız artık devlet sırrı olmaktan çıktı. Onun kim olduğunu artık Türkiye ve bütün dünya biliyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisince Hopa ilçe merkezindeki festival alanında düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, ahlaklı siyaset yapılması gerektiğini belirterek, "Siyasetçi yargıya müdahale etmeyecek, özgürlüğün önüne set çekmeyecek. Benim istediğim siyaset budur. Bu siyaset nedeniyle en büyük güvencem halktır" diye konuştu. 

Teklif sunmalarına rağmen hükumetin Kemalpaşa beldesinin ilçe yapılmasını önlediğini savunan Kılıçdaroğlu, "Size sözüm var. CHP iktidarında Kemalpaşa ilçe olacaktır. Hopa benim gönlümde zaten bir il. Karadeniz'in incisi zaten" dedi.  

Hopa Belediye Başkanı Burhan Kasımoğlu'nun çalışmalarına değinen Kılıçdaroğlu, "Hopa Belediye Başkanımız herkes evine alın teri ile ekmek götürsün diyen birisi. Başçalan gibi değil" diye konuştu. 

Başbakan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmelerine de değinen Kılıçdaroğlu, "30 milyon euro ile 3 tane Hopa yaratılır" dedi. 

Öğrenciye müdahale eden polisi eleştirdi

Türkiye'de bir üniversite öğrencisinin cebindeki notta "hırsız var" yazdığı için Başbakan Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle polislerce gözaltına alındığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ben o polislere sesleniyorum. Hırsız artık devlet sırrı olmaktan çıktı. Onun kim olduğunu artık Türkiye ve bütün dünya biliyor" diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu, siyaseti 76 milyon yurttaş için yaptığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"İnsanlar evlerine huzur içinde dönsün diye siyaset yapıyorum. İşsiz kimse olmasın, herkes kazansın, herkes üretsin diye siyaset yapıyorum. Siyaseti kendim, çocuklarım, yakınlarım, dayım, amcam, oğlum için değil, bu ülkenin 76 milyon insanı huzur içinde yaşasın diye yapıyorum." 

"Saadet Partisi'ne saygımız sonsuz"

Kılıçdaroğlu, miting öncesi bir alışveriş merkezinin açılışının ardından yanına gelen Saadet Partisi Hopa ilçe belediye başkan adayı Daim Yılmaz ile kısa süre sohbet etti. Kılıçdaroğlu bu sırada, söz konusu adaya, yerel seçimlerde başarılar dileyerek, "Rahmetli Erbakan milliyciydi, ülkesini severdi. Saadet Partisi'ne her zaman saygımız sonsuz" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir