'Hodri Meydan' teklifini geri çekti

Çanakkale'de konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, daha önce defalarca Başbakan'a TV kanalında karşı karşıya gelmeyi teklif ettiğini belirterek, "Artık bir hırsızla karşı karşıya gelmeyi uygun görmüyorum" ifadelerini kullandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÇANAKKALE - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale'de düzenlenen mitingde konuştu.

Mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtları üzerinden Başbakan Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulundu. "Gün Türkiye'yi ayağa kaldırma günüdür. Gün değişme günüdür. Gün ülkemize sahip çıkma günüdür. Gün helal süt emmişlerin iktidara taşınma günüdür" diyen Kılıçdaroğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren yurttaşlara seslenerek şu ifadeleri kullandı:

"Cebi için çalışan bir iktidarla karşı karşıyasınız"

Sizi o zat’la ayrı tutuyorum. Siz yolsuzluklarla mücadele edeceğim diyen bir siyasal partiye oy verdiniz. Ama şimdi her şey çok açık. Sizin için değil cebi için çalışan bir siyasal iktidarla karşı karşıyasınız. Kendim söz verdim, bir daha o adama başbakan demeyeceğim. Onun adını başçalan. Her şeyi görüyorsunuz. ABD’den Japonya’ya kadar herkes Türkiye’de olanı biteni görüyor. Onlarca ses kaydı yayınlandı. Hiçbirisine sahte demediler.

Ses kayıtları çıktıktan sonra, Başbakan'ın bunları yalanladığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Sen yalan söylüyorsun başçalan. Başçalan malvarlığını açıkladı mı, çocuklarının mal varlığını açıkladı mı, kardeşlerinin mal varlığını açıkladı mı? Başçalan’a bir tavsiyem var. önceden TV kanalında karşı karşıya gelelim derdim. Artık bir hırsızla karşı karşıya gelmeme herhalde sizin izin vermemiz gerekir. Bir hırsızla televizyon kanalında yanyana gelmeyi uygun görür müsünüz? Ben de uygun görmüyorum zaten" dedi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan'a yönelik eleştirilerine şöyle devam etti:

Her soruya cevap verebilir mi? 

Bu başçalan arada diyor ki, benim diyor her soruya yanıtım var, cevap veririm diyor. Her soruya cevap verebilir mi? Hani bir bakan vardı 700 bin liralık kol saati. Kimden aldı? Zarrab’dan aldı. Hani bir bakan vardı, oğluna telefon ediyor sabahın köründe, oğlum diyor kaç lira var, baba üç beş kuruş var diyor. Oğlum kaç lira var? E baba 1 trilyon civarı bir para var diyor.  Şimdi bunların tamamı doğru gerçek. Bir bankanın genel müdürünün evinde ayakkabı kutusunda 4,5 milyon dolar serbest. Bunlar kapatılamaz. Dünyanın hiçbir yerinde devletini soyan bir başbakan, başbakanlık namuslu kişilerin oturduğu koltuktur, hırsızların oturdukları koltuk değildir.

Bu konularda ilginizi çekebilir