'Hrant Dink Ödülü' 15 Eylül'de verilecek

Uluslararası Hrant Dink Vakfı, bu yıldan itibaren her yıl Hrant Dink'in doğum günü olan 15 eylülde 'Uluslararası Hrant Dink Ödülü' verecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Uluslararası Hrant Dink Vakfı, bu yıldan itibaren her yıl Hrant Dink'in doğum günü olan 15 Eylülde "Uluslararası Hrant Dink Ödülü" verecek.

Vakıftan yapılan açıklamada, "ödülün, ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan, bunları yaparken, insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren kişilere verileceği" belirtildi.

Açıklamada, "ödülle, bu yönde çaba gösterenlere, seslerinin duyulduğunu, yaptıklarının görüldüğünü ve yalnız olmadıklarını hatırlatmak, onlara manen destek olmak, tüm insanları idealleri uğruna mücadeleye teşvik etmek istendiği" vurgulandı.

Bu yıl ilk kez verilecek ödül için Uluslararası Hrant Dink Vakfı çatısı altında bir ödül komitesi oluşturulduğu ifade edilen açıklamada, bu yılki ödül komitesinde Ali Bayramoğlu (Ödül Komitesi Başkanı), Rakel Dink (Uluslararası Hrant Dink Vakfı Başkanı), Delal Dink, Rober Koptaş, Betül Tanbay, Etyen Mahçupyan, Sibel Asna'nın yer aldığı ifade edildi.

İlk yıl için vakıf tarafından belirlenen ödül sahiplerinin, gelecek yıldan itibaren uluslararası bir jüri tarafından seçileceği vurgulanan açıklamada, "Uluslararası Hrant Dink Ödülü"nün 15 Eylül 2009 tarihinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapılacak uluslararası katılımlı bir törenle verileceği kaydedildi.