'Hükümetin provokasyonlarına gelmeyin'

Türkiye Kamu-Sen’i ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Gezi'nin yıldönümünde vatandaşlara "Hükümetin provakasyonlarına gelmeyin" mesajı verdi. CHP lideri, THY uçağında yaşadığı 2 saatlik bekleme içinse, "Bu konuma düşmesini içime sindiremedim" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı seçimi çerçevesinde gerçekleştirdiği ziyaretlere devam ediyor. Kılıçdaroğlu, Türkiye Kamu-Sen’e gerçekleştirdiği  ziyaret sonrası cumhurbaşkanlığı seçimi ve Gezi Parkı protestolarının yıl dönümü dolayısıyla Gezi'ye ilişkin değerlendirmeler yaptı. 

Kılıçdaroğlu, THY uçağında yaşadığı 2 saatlik beklemeyi soran gazetecilere ise, "THY gibi bir markanın bu konuma düşmesini içime sindiremedim." açıklamasında bulundu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı protestolarının yıl dönümü dolayısıyla vatandaşlara seslenerek, "Hükümetin provokasyonlarına gelmeyin." dedi. CHP lideri hükümete ise, "Bırakın gösteri yapsınlar, ne çıkar?" mesajı verdi.

Kamu- Sen ziyareti sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 

"Başbakan tokat attığı vatandaştan özür dilemeli"

Soma faciası sonrası bir tek siyasi sorumlu ortaya çıkmadı. 301 kişi hayatını kaybetti. Yapacağınız yardımların hiçbirisi onların babalarını eşlerini geri getirmez. Birisinin çıkıp siyasi sorumluluk üstlenmesi gerekir. Türkiye bu çıtayı artık aşmalı. Kendi vatandaşını tokatlayan bir başbakanın olduğu bir ülkede huzur olmaz arkadalar. Başbakan’ın çıkıp o vatandaştan Somalılardan ve tüm Türkiye’den özür dilemesi gerekiyor. Bunları kabul etmek mümkün değil. Olabildiğince herkesin görüşlerine uygun sağlıklı tutarlı bir politika izlemek istiyoruz.

Kılıçdaroğlu, gazetecilerin Gezi Parkı protestolarının yıl dönümü olduğunu hatırlatması üzerine de şu sözleri sarfetti.

"Hükümet tahrik etmek için provokasyonlara başvurabilir"

Hükümetin insanları tahrik etmek için provokasyonlara başvurabileceğini tüm yurttaşların bilmesini isterim. En son taziyeye giden bir vatandaşın polis kurşunuyla öldüğünü dün öğrendik.
Kendi vatandaşımı öldürüyor. İşin ikinci cephesi ise: eli silahlı yüzü maskeli insanlardan kaçının onlar provokasyon yapıyorlar. Biz ülkemizde elde silah gezen insan istemiyoruz. Bunlara karşı tüm yurttaşların dikkatli olmasını isterim. Hükümet yapıyor bu provokasyonları. Hükümete çağrım da şu: gencecik çocuklarımızı polisin copuyla biber gazıyla, Toma’yla dövmeyin. Bir gösteri yapacaklarsa bırakın yapsınlar. Ne olacak gösteride ellerinde kitap karanfil var. Gösterisini yapsın ne olacak. Polise karanfil verecek versin. Bu suç. Değil ki… Şiddete başvururlarsa o ayrı. Şiddeti istemeyiz kabul etmeyiz. 

"THY gibi bir markanın bu konuma düşmesini içime sindiremedim"

Kılıçdaroğlu, THY uçağında 2 saatlik bir bekleme yaşamasıyla ilgili görüşlerini soran gazeteciye ise, "THY gibi bir markanın bu konuma düşmesini içime sindiremedim." cevabını verdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir