'İkisi de açılım sevdalısı'

MHP Grup Başkanvekili CHP'nin Kürt sorunu çözümünü reddettiklerini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME




ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP'nin "Kürt sorununun çözümü" ile ilgili girişimlerini, "Yeni açılımların önünü açabilecek yaklaşımları kabul etmemiz mümkün değil" diye değerlendirdi. Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, sözlerine, "Allameyi Cihan, dünya kurtaran adam, Recep Tayyip Erdoğan..." diyerek başladı. Her gün bir Erdoğan'ın diğer Erdoğan'ı tekzip ettiğini savunan Vural, "Başbakan konuştukça batıyor, battıkça konuşuyor. Bir söylediği diğerini tutmuyor" dedi.

Başbakan'ın "yine ucube bir benzetme yaptığını" savunan Vural, "Eğer Uludere'yi cinayet, katliam olarak değerlendiriyorsa, kalleş BDP'lilerle aynı safa düşmüş olmuyor mu?" sorusunu yöneltti. Başbakan'ın bu ifadelerinin, "BDP'liler ile PKK'lıların ekmeğine yağ sürdüğünü" öne süren Vural, "BDP'lilere 'kalleş' diyor. Kalleşlerle oturup müzakere eden sen değil misin?" diye konuştu. Başbakan Erdoğan'ın, şehit Serhat Gençer'in mektubunu okuduğunu anımsatan Vural, Serhat Gençer'in mezarının; "babası açılımı eleştirdiğini için kırıldığını" söyledi. Başbakan'ın tıbbi bir takım konulara da el uzattığını ifade eden Vural, "Tıbbi zorunluluktan dolayı kürtaj yapanlara nasıl 'katil' diyebilirsin" dedi. Başbakan'ın bu sözleri düşünmeden söylediğini savunan Vural, şunları dile getirdi: "AKP'nin sağlık politikaları sezaryenle doğumun teşvikçisi olmuştur. Performansa dayalı bir sağlık sisteminde daha fazla sezaryen yapılmasının önünü açan Recep Tayyip Erdoğan değil mi? 10 yıldır ne yapıyordunuz siz, yan gelip yatıyor muydunuz?

Kürtajda, nüfus planlaması için değil, tıbbi zorunluluklar çerçevesinde meseleye bakılması gerektiğini düşünüyoruz. Çocuk doğurmak için her yol mubah olur mu? Aile içinde çocukların büyümesi makbulken, tecavüzü bile çocuk doğurmanın bir aracı olarak görebilen bir yaklaşım tarzı, insanın tüylerini diken diken ediyor. Eğer istenmeyen gebeliklerin önü açılmışsa ve bununla bağlantılı bir takım işlemler yapılıyorsa, bunda 10 yıldır değerlerimizi tahrip eden siyasal iktidarın dahli vardır." "Toplu sözleşme dediler coplu sözleşme oldu" ifadesini kullanan Vural, "Şike yaptılar. Şike yapanlar da hakem kurulu. Hakemleri ayarlamışlar. Bu yaptıklarını şike davasına sokmak lazım" diye konuştu.- Vural, medyaya tasma yakıştırmasının "millete hakaret" olduğunu belirterek, "Kanıma dokunuyor" dedi.

Gelmeden reddetti

Vural, gazetecilerin sorusu üzerine, CHP'nin "Kürt sorunun çözümü" için Meclis'te Toplumsal Mutabakat Komisyonu ve Meclis dışında Akil İnsanlar Grubu oluşturulması önerisini önerisini değerlendirdi. "Biz Türkiye'de Kürt sorunu olduğu kanaatinde değiliz. Türkiye'de terör sorunu var" diyen Vural, teklif geldiği zaman, bunun partinin yetkili organlarında değerlendirileceğini kaydetti.

"CHP, açılım politikası bayrağını AK Parti ile birlikte taşıma noktasına geldi. CHP'yi de AKP'nin açılım sevdası sarmış durumda" ifadesini kullanan Vural, "Yeni bir açılım sevdası oluşturma noktasındaki yaklaşımı, yeni açılımların önünü açabilecek yaklaşımları kabul etmemiz mümkün değil" diye konuştu. MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın tartışma yaratan Twitter mesajı ile ilgili bir soru üzerine de Vural, "Kabul etmek mümkün değil. Herkes konuştuğuna dikkat etmelidir. Gerekli özrü dilemiştir ama dikkatli olmak gerekiyor" dedi.


        

 

Bu konularda ilginizi çekebilir