'İktidar meydanlardan ekonomiyi uzak tutuyor'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, "İktidar her geçen gün hızla oy kaybediyor. Kaybettikçe de daha fazla saldırgan söylemlerle, ekonomiyi seçim meydanlarından uzak tutmaya çalışıyor" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, iktidarın oy kaybettiğini savunarak, "Kaybettikçe de daha fazla saldırgan söylemlerle ekonomiyi seçim meydanlarından uzak tutmaya çalışıyor" ifadesini kullandı.  

Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, asgari ücretle çalışanların ayın sonunu getiremediğini, Türkiye'deki asgari ücretin satın alma gücünün OECD ülkeleri içinde en alt sıralarda yer aldığını öne sürdü.  

İktidarın her geçen gün hızla oy kaybettiğini iddia eden Tanrıkulu, "Kaybettikçe de daha fazla saldırgan söylemlerle, ekonomiyi seçim meydanlarından uzak tutmaya çalışıyor. Ancak gelinen noktada korkunun ecele faydası yok. Seçim meydanlarında milletimizin işsiz ve geçim sıkıntısı içinde olduğunu görüyoruz" görüşünü savundu. 

Asgari ücrete yakın ücret alanların toplam çalışanlar içindeki payının Lüksemburg'ta yüzde 10, Polonya'da yüzde 9, Yunanistan'da yüzde 2,5, Türkiye'de ise yüzde 44 olduğunu ileri süren Tanrıkulu, şunları kaydetti: 

"OECD'nin tespitine göre, ülkelerinde 'bir saatlik çalışma karşılığı' alınan net asgari ücretlere bakıldığında Fransa'da 8,24 dolar, Almanya'da 7,19 dolar, İspanya'da 5,34 dolar, Yunanistan'da 4,42 dolar, Türkiye'de ise 3,49 dolara tekabül etmektedir.  

Diğer taraftan net asgari ücretin kişi başına gelire oranı bakımından yıllar içindeki seyrine bakıldığında, 1999'da asgari ücretlinin eline geçen net para, kişi başına milli gelirin yüzde 46,9'u kadarken, 2014'te yüzde 45,8'e gerilemiştir. Kısacası asgari ücretlinin milli gelirden aldığı pay, 15 yıl öncesine göre gerilemiştir. Bu yüzden Milliyetçi Hareket Partisi 2007 yılından bu yana asgari ücretten vergi alınmasın diyerek, net asgari ücretin bin 400 TL olmasını ve 100 TL ulaşım yardımı taahhüt etmektedir."