'İstanbul teftişe hazır'

Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Müdürü Ertekin, "IOC Değerlendirme Komisyonu tarafından inceleme altına alınacak 14 başlıkla ilgili her türlü hazırlığımızı yaptık" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na aday olan İstanbul'un, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu'nu ağırlamaya hazır olduğunu söyledi.
 
Ertekin, İstanbul'da 11-15 Eylül'de gerçekleştirilecek Avrupa Birliği Spor Yönetimi (EASM) Kongresi hazırlıkları çerçevesinde, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda sunum yaptı.
 
Sunumdan önce basın mensuplarına açıklamada bulunan Ertekin, IOC Değerlendirme Komisyonu'nun 24-27 Mart'ta, 2020 Olimpiyatları'na aday olan İstanbul'da incelemelerde bulunacağını hatırlatarak, "Biz İstanbul olarak hazırız. İnceleme altına alınacak 14 başlıkla ilgili her türlü teknik hazırlığımızı yaptık" dedi.
 
Alpaslan Baki Ertekin, profesyonel bir ekiple aylardır hazırlık yaptıklarını, bu ekibin içinde başta Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere, 2020 Komitesi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilgili tüm kurumların olduğunu belirterek, "Bunların içinde 100'e yakın da danışman var. 14 başlık altında kendi alanındaki en iyi danışmanlarla çalışılıyor. İstanbul'un bundan önce 4 kez adaylığı var ama şu an, bu 4 adaylığın da hiç olmadığı kadar iyi bir noktadayız. Geldiğimiz noktayı da IOC üyelerine ve denetim heyetine anlatabilirsek son ayağını da başarıyla geçeceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.
 
Ertekin, İstanbul'da yapılacak EASM Kongresi'ne de büyük önem verdiklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
 
"EASM Kongresi 11-15 Eylül'de İstanbul'da yapılacak. Doğal olarak bu tür büyük kongrelerin öncesinde yönetim kurulu, gelip ev sahibi şehri incelemek istiyor. Bugün ve yarın İstanbul'daki incelemelerini yapacaklar. Kongre mekanı olarak kullanacakları yerleri ve işbirliği içerisinde olacakları akademisyenlerle toplanıyorlar. Biz de böyle önemli bir organizasyonun İstanbul'da olması nedeniyle destek veriyoruz."