'İşte devriminiz bu'

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'daki bir hastanede 9 çocuğun yattığı odayı göstererek, "İşte devriminiz bu sizin" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun gündeminde 'İç Güvenlik Paketi' ve birçok güncel konu vardı.

CHP Lideri'nin konuşmasında en dikkat çeken bölüm ise Şanlıurfa'daki bir hastane oldu. Hastanenin fotoğraflarını kürsüden gösteren Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Size iki fotoğraf göstereceğim. Bu çocukların yattığı iki oda. Odalar altı metrekare. Odalarda 9 çocuk ve anneleri beraber tedavi görüyorlar. Diyorlardı ya sağlıkta devrim yaptık. İşte devriminiz bu sizin. Anneler diyor ki çocuklar zaten burada hasta olur. Hekimler yer yok diyorlar. Buradan özellikle bu hastanelerde çalışan, bütün hekim kardeşlerime ve sağlık çalışanlarına yürekten teşekkür etmek isterim. Onları hep beraber alkışlayalım. Kişi başına düşen doktor sayısında Şanlıurfa 81’nci sırada en geride.

Kendine kaçak saray yapacağına Şanlıurfa’ya neden hastane yapmazsın sen? Bir de modern bir cezaevi yapıyorlar Şanlıurfa’da. Demişti  ya Diyarbakır’da size modern bir hapishane yapacağım diye, Diyarbakırlılar da koşa koşa oy verdi. zaten bu hastanelerin hapishaneden hiçbir farkı yok. O çocuklara annelere üzülüyorum, yazık günah. Çocuk ölümlerinin en yoğun olduğu illerden birisi de Şanlıurfa’da. Biz bunlarla uğraşıyoruz. Çiftçinin derdiyle uğraşıyoruz. Emeklinin derdiyle uğraşıyoruz. 6 metrekarelik odada 9 çocuk ve anneleri beraber tedavi görmesin istiyoruz."

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"CHP'nin iktidarında Ortadoğu'ya barışı getireceğiz. Asla savaş ve kavgadan yana olmayacağım. Suriye'ye de Irak'a da barışı getireceğiz. Suriyeli kardeşlerimize de baba ocağına geri dönün size gereken yardımı yapacağız diyeceğiz. 

Bu iktidar sorun çözemez, sorun yaratır. Çözümün kaynağı CHP'dir. Elektrik kesintileri... Şanlıurfa ziyareti sırasında Kapalı Çarşı'ya gittik Balıklı Göl'den sonra. Herkes elektrik kesintilerinden şikayetçi. Suriye'de savaş var elektrik kesintisi yok, Türkiye'de var. 

GAP için Parlamento'dan kanun çıkardılar. İşsizlik sigortasından kaynak sağladılar, parayı başka yerde harcadılar. 12 milletvekili verdiniz, bir gün çıkıp Parlamento kürsüsünden Şanlıurfa'nın sorunlarını dile getirdiler mi? Bizim hiç milletvekilimiz yok ama sorunlarınızı dile getiriyoruz. 

İç Güvenlik Paketine eleştiri

Direnme hakkı evrensel bir haktır. Zülme teslim olmak bizim kitabımızda yoktur. Vatandaşın direnme hakkı var. Yüzünü kapatıp eylem yaparsan, molotofkokteyli ile çevreye zarar vereceksin. Bunu cezası var. Molotofla eylem yapıldı da ceza verme mi dedik? Elinde silahla kimlik kontrolü yapıyor, mahkemenin huzuruna götürüyor musunuz? Bunların hepsinin cezası var ama ortada Başbakan yok.

Sen elinde silahı olan adamı tutukladın da biz engel mi olduk? Sen bunlarnı hesabını verebilir misin Davutoğlu, veremezsin. Şehrin ortasında ellerinde Kalaşnikoflar kimlik kontrolü yapıyorlar. Davutoğlu'nun bundan haberi var mı? 23 Nisan'da çocuk otursa o koltuğa daha dirayetli olurdu. 
Bu yasayı getiriyorlar kamu düzenini korumak için. Bu yasalar zaten var. Senin bakanın bunları engelleyeceği yerde Rıza Sarraf'ın önüne yattı. Doğu ve Güneydoğu'da eline silah alan kimlik kontrolü yapıyor, tık yok.

Biz kendi ülkemizde birinci sınıf demokrasi istiyoruz. Üçüncü sınıf demokrasi istemiyoruz, baskı, şiddet istemiyoruz. Uygar bir toplum olarak kendi yaşamımızı sürdürmek istiyoruz. Ve en önemlisi kendi ülkemizde huzur istiyoruz. Bırakmışsın bunların tamamını bir köşeye 'efendim biz bu yasayı çıkaracağız' Buyur çıkar bakalım, çıkar bakalım ne olacak?

'Abisi çıkınca geri adım attı'

Şeffaflık yasası getireceğiz dediler. Destekleriz dedik. Ama arkadan abisi çıkınca geri adım attı. Şeffaflık yasası çıkarsa AK Parti'de ilçe başkanı kalmaz. Bu kişinin başbakanlık yapma gücü ve iradesi yoktur. Boyundan büyük laflar etme demiştim.

4 bakanın Yüce Divan'a gitmesini istedi. Abisi çıkınca gitmediler. Abisiyle arasını bozmaya çalıştığımı söylüyor. Senin görevin ayrı onun görevi ayrı. Merkez Bankası eleştirilerine karşı, 'bu benin sorumluluğumda' diyemiyor. Bunun için "Ustanın çırağı şeklinde afiş hazırlanmış. Sen çırak bile olamazsın.

'Dış borç 80 milyar lira arttı'

Türkiye'nin dış borcu 16 Ocak 2015 itibarıyla 910 milyar lira. Dolar 2.5 lira oldu, borç 990 milyar liraya ulaştı. Borç 80 milyar lira arttı. Bütün dünyada petrol düşüyor. Bizde petrol ve mazota zam geliyor. Neden? Türkiye iyi yönetilemiyor.

Faiz lobisiyle mücadele ediyoruz diyorlar. 22 yılda Türkiye 135 milyar lira faiz ödemişiz. 12 yılda ne kadar? 598 milyar lira... Bu parayı kim ödedi, emekliler, işsizler, memurlar, sanayiciler, üretenler ödedi. Emekli aldığım aylık az diyor. Sana nasıl versin, faiz lobisine veriyor. Emekli kardeşlerime bir kez daha sesleniyorum. Önümüzdeki süreç hepimizin yeniden düşüneceği bir süreçtir."

Bu konularda ilginizi çekebilir