'Karar ne olursa, milletin vicdanından dönecek'

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 


İSTANBUL - CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Ergenekon Davası"na ilişkin "Ne karar verilirse verilsin, bu karar yarın milletten dönecektir, milletin vicdanından dönecektir" dedi.

Hamzaçebi, karar açıklanması beklenen "Ergenekon Davası"nı izlemek için özel arabasıyla Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne gitmek üzere  Kınalı gişeler mevkiine geldi. Güvenlik önlemleri ve barikatlar nedeniyle araçla geçmesine izin verilmeyen Hamzaçebi, jandarmanın komutanıyla görüştü.

Kendisine özel aracıyla duruşma salonunun bulunduğu bölgeye gidemeyeceği bildirilen Hamzaçebi, güvenlik ekiplerinin sağladığı araçla mahkeme salonuna hareketinden önce gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Mahkeme sonuçlanmadan kimsenin suçlu ilan edilemeyeceğini aktaran Hamzaçebi, Silivri'de ise bunun aksinin yapıldığını savundu.

Hamzaçebi, adil yargılanma ilkesinin ayaklar altına alındığını öne sürerek, "12 Eylül işkenceleri"nin yerini "savcı iddianameleri"nin aldığını söyledi.

Akif Hamzaçebi, "Ne karar verilirse verilsin, bu karar yarın milletten dönecektir, milletin vicdanından dönecektir. Bu kararı bugünkü yönetim, mahkemeleriyle alabilir. Fakat bu kararı tersine çevirecek millet iradesi bir gün mutlaka ortaya çıkacaktır. O günler yakındır" diye konuştu.

Mahkemenin sanık yakınlarının duruşmayı izlememesi yönündeki kararının hukuka aykırı olduğunu anlatan Hamzaçebi, duruşmaların herkese açık olduğunu söyledi. Hamzaçebi, vatandaşların duruşmaları izlemesinin engellenemeyeceğini ifade ederek, milletvekillerine izin verildiğini fakat araçla girmelerine izin verilmediğini söyledi. Mahkeme salonuna güvenlik güçlerinin sağladığı araçla gideceğini kaydeden Hamzaçebi, basının da baskı altına alındığını kaydetti.

- Gruplar, zaman zaman Kınalı'ya geliyor

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne TEM Kınalı Kavşağı'ndan girişler, polis kontrolünde sağlanıyor. Bu güzergahı kullanmak isteyen sürücüler, ekiplerce Kapıkule, Dereköy istikametine yönlendiriliyor. Kınalı Kavşağı'nı geçenler gişelere kadar ilerleyebilirken, gişeler ve çevresinde jandarma ile çevik kuvvetin emniyet önlemleri devam ediyor.

Otobüslerle gişelere kadar gelen bazı protestocular, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve "Her yer Silivri, her yer direniş" sloganları attı.

Geçişlerine izin verilmeyen protestocular, otobüslerine binerek Kınalı girişinden ayrıldı.