'Kayıtlar devlet krizine işaret ediyor'

Bağımsız İzmir vekili Günay, Suriye ile ilgili bir toplantıya ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin, devlet yapısıyla ilgili yönetilemez noktada olunduğu kaygısı taşıdıklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Suriye ile ilgili bir toplantıya ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili, "Sadece siyaset kurumuyla ilgili değil, devlet yapısıyla ilgili yönetilemez noktada olduğumuz kaygısını taşıyoruz" dedi.

Günay, Bağımsız İzmir Milletvekili Erdal Kalkan ile birlikte Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bugün internete sızan ses kaydına ilişkin görüşlerini açıkladı. 

'Yönetilemez noktada olduğumuz kaygısını taşıyoruz'

Türkiye'nin son dönemde, çeşitli yollarla elde edilen ses kayıtları üzerinden siyasi tartışma yapma noktasına getirildiğini ifade eden Günay, "Bugün öğleden sonra öğrendiğimiz kayıtlar, bir anlamda devlet krizi yaşadığımıza işaret ediyor. Sadece siyaset kurumuyla ilgili değil, devlet yapısıyla ilgili yönetilemez noktada olduğumuz kaygısını taşıyoruz" diye konuştu. 

En gizli, en kapalı, devletin en mahremi olması gereken konuşmaların, ortam dinlemesi yoluyla kamuoyu tarafından öğrenilmesinin devletin güvenliği açısından zafiyet olduğunu belirten Günay, gizli toplantının herkes tarafından duyulur hale gelmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi.  

Günay, toplantının içeriğinin de vahim olduğunu dile getirerek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler olduğu iddia edilen kişilerin söylediği belirtilen ifadelerden örnekler verdi.  

Devletin demokrasi sınırlarına çekilmesi ve milletin rahatlatılması gerektiğini dile getiren Günay, "Türkiye'nin bu kadar ağır yönetim krizi yaşadığını hatırlamıyorum. Ya kayıtların düzmece olduğuna milleti ve dünyayı ikna etmeleri gerekiyor ya da istifa etmeleri gerekiyor" dedi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir