'Krize yatırım yapan kaybedecek'

Ekonomik kriz konusuna değinen Başbakan Davutoğlu, "Her seçim öncesinde bir kriz senaryosu devreye girer. Krize yatırım yapanlar kesinlikle kaybedecek" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Krize yatırım yapanlar kesinlikle kaybedecek" dedi. Partisinin grup toplantısında konuşan Davutoğlu, ekonomik kriz söylemlerine değindi. Kurdaki hareketliliğin nedeninin küresel krizin Türkiye'ye yansıması olduğunu söyleyen Başbakan, 'her seçim öncesi bu tür kriz söylentilerinin ortaya atıldığını' öne sürdü.

"Avuçlarını yaladılar, yalayacaklar"

Global piyasalarda dalgalanmalara karşın Türkiye'nin itibarının korunacağını vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Hepsinin rüyası Türkiye'de bir kriz çıksın, bu küresel dalgalanma unutturulsun ve sanki Türkiye'ye has bir kriz varmış gibi ortam doğsun ve seçimlere giderken AK Parti Hükümeti yıpransın. Avuçlarını yaladılar, yalayacaklar.

Dünya piyasaları ne kadar dalgalanırsa dalgalansın bizim yüreğimizdeki millet aşkı dalgalandıkça ekonomimiz de demokrasimiz de dış itibarımız da yerli yerinde olacaktır. Kimse kriz senaryoları üzerinden hesap yapmasın, hesap yapanlar, krize yatırım yapanlar kesinlikle kaybedeceklerdir."

TL'deki değer kaybı fazla değil

Kur hareketliliği küresel krizin Türkiye'ye yansımasıdır. Dünyadaki genel trend içinde TL'deki değer kaybı fazla değil. Ekonomimiz büyüyecektir. En kötü senaryoda alınacak tedbirleri belirledik. Finansal yapımız sağlam, Ekonomik parametreler son derece sağlamdır. Dünya piyasaları ne kadar dalgalanırsa dalgalansın bizim yüreğimizdeki millet aşkı dalgalandıkça ekonomimiz de demokrasimiz de dış itibarımız da yerli yerinde olacaktır. Kimse kriz senaryoları üzerinden hesap yapmasın, hesap yapanlar, krize yatırım yapanlar kesinlikle kaybedeceklerdir."

Bu konularda ilginizi çekebilir