'Kürtlere ihanet eden sizsiniz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir taraftan dağa adam kaçıracaksın, bir taraftan yatırımları durdurmaya çalışacaksın, Kürtlere ihanet eden sizsiniz. Siyasi uzantılar da bu işin içinde" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RİZE - Babasının adını taşıyan Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan İmamhatip Lisesi'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün şahsım için çok anlamlı. TC'nin 12 Cumhurbaşkanı olarak hem ilimiz Rize’yi hem de baba ocağı Güneysu’yu ilk kez ziyaret etmenin heyecanını yaşıyorum. Aynı zamanda babam Güneysu’lu, Dumankaya’lı, Kaptan Ahmet Erdoğan İmamhatip Lisesi'nin açılışını yapmanın sevincini yaşıyorum."dedi.

Açılış töreninde son bir haftadır yaşanan Kobani gerilimine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan  Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, "Türkiye yağmacıların, Vandalların çarkına kapılacak bir ülke değil. Bizim kadim bir medeniyetimiz, asırları devşirmiş bir devlet geleneğimiz var. Biz böyle nice tuzağa maruz kaldık ve o tuzakların her birini millet olarak bozmayı başardık." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kobani ile Ankara'nın, Siirt'in, Bingöl'ün ne alakası var? 200 bin Kürt kardeşimizi içeri almadık mı? 200 bin kişiyi barındıran, yediren bir Türkiye var. Daha ne istiyorsunuz?

"Kobani için tezkere istiyor. Al birini vur ötekine. Bunların bayrak, devlet diye derdi yok, tek derdi karıştırmak."

"Kürtleri ihmal eden sizsiniz"

"Bir taraftan dağa adam kaçıracaksın, bir diğer taraftan yatırımları durdurmaya çalışacaksın, bir taraftan da diyeceksin ki 'Bunlar Kürtleri ihmal ediyor'. Kürtleri ihmal eden sizsiniz. Kürtlere ihanet eden sizsiniz. Siyasi uzantılar da bu işin içinde.