'Laz Ralli' tahta araba şenliği yapıldı

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Dikkaya köyünde geleneksel 'Laz Ralli' tahta araba şenliğinin altıncısı yapıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Dikkaya köyünde geleneksel "Laz Ralli" tahta araba şenliğinin altıncısı yapıldı.

Ramazan Bayramı'nın neşeli geçmesi için Mekaleskirit Köyleri Sosyal Yardımlaşma Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğince (MEKADAR) bu yıl 6'ncısı düzenlenen "Laz Ralli"ye katılan tahta arabaların parkura uygun olup olmadıkları tek tek kontrol edildi.

Ardından düzenlenen yarışlarda, büyüklerde üçer kişiden oluşan 6 grup, yaşlılarda üçer kişiden oluşan 4 grup, gençlerde ise ikişer kişiden oluşan 5 grup ter döktü. Büyükler bin, yaşlılar 300 ve gençler ise 500 metrelik parkurlarda yarıştı.

              7-154.jpg

"Kaza yapmak yasaktır"

Tahta araba yarışlarında önceki yıllarda yaşanan kazalar nedeniyle güvenlik önlemleri de alındı. Bu çerçevede yarış pistinin tehlikeli bölümlerine saman balyaları ve otomobil lastiği konuldu. Yarışların yapıldığı parkur kenarına, "Yavaş, düşersin", "İlerisi viraj", "Kaza yapmak yasaktır", "Bas gaza" yazılı tabelalar da yerleştirildi.

Ufak çaplı kazaların yaşandığı yarışlarda hafif yaralanan 3 kişiye sağlık ekipleri müdahale etti. Şiddetli yağış nedeniyle zaman zaman ara verilen yarışlarda, lastiği çıkan veya kırılan arabalar tamir edildi ve sonraki yarışa katılmaları sağlandı.

Yarışlarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

MEKADER Derneği Başkanı Halil Kosanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, unutulmaya yüz tutmuş tahta araba kültürünü yaşatmak için çabaladıklarını belirtti.