'Metropol Projesi'nde getiri % 300'e yükselecek'

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 


İSTANBUL - Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, İstanbul'un yeni finans merkezi olması planlanan, Ataşehir'de çalışmaları devam eden Metropol Projesi'nin tamamlandığında getirisinin yüzde 300'e ulaşacağını açıkladı. Süleyman Varlıbaş ve GAP İnşaat Genel Müdürü Feyzullah Yetgin önceki akşam düzenlenen toplantıda Metropol Projesi ve sektörle ilgili bilgi verdiler.

Süleyman Varlıbaş, GAP İnşaat ile ortak olarak yaptıkları Metropol projesinin tanıtımının yapılmasının ardından satın alanların şimdiden yüzde 50 kazandığını belirterek, "Ocakta lansman metrekare fiyatlarını 5 bin lira düzeyinden belirledik. Aradan geçen 10 ayda metrekare fiyatı 7 bin 500 liraya çıktı" diye konuştu.

Ocak 2012'deki projenin ilk tanıtımında en küçük dairenin fiyatının 239 bin lira olduğu bugün en ucuz dairenin fiyatının 340-360 bin liraya yükseldiği belirtiliyor. Ocak 2015'te bitirilmesi öngörülen projede hafriyat çalışmalarının kısa sürede bitirileceği belirtildi.1.5 milyar liralık yatırım büyüklüğüne sahip projenin yatırım değeri 1.5 milyar TL olarak belirlenmişti. Üç yüksek bina, 2 bin bağımsız bölümden oluşan Metropol'de iki kulenin satışına da başlandı. İki kuleden biri home ofis diğeri rezidans
olarak hazırlandı. Projelendirilen üçüncü kulenin ise ise net (anten uzunluğu hesaba katılmadan) 250 metre yüksekliğiyle Türkiye'nin en uzun binası olacağı ve Kiler Grubu'nun yaptığı Sapphire'den (Net 238 metre) liderliği devralacağı ifade ediliyor.

'Altın gibi yaşam'

Projeyle ilgili bilgiler veren Varlıbaş, başka bir projeleri olan 'Meridian'da müşterilerinin yüzde 300'lük bir getiri elde ettiğini, benzer bir getirinin Metropol'de de olacağını iddia etti. Varlıbaş, ocak ayında lansmana çıkarken metrekare fiyatlarını alıcıları da düşünerek "kazan-kazan" mantığıyla 5 bin lira belirlediklerini ve bugün değerinin 7 bin 500 liralara ulaştığını anlattı. Önümüzdeki yılbaşına kadar bir yüzde 50'lik getiri daha beklediğini kaydeden Varlıbaş "Bölgede bu tip projelik başka yer kalmadı. Altın gibi kıymetli bir yaşam olacak" diye konuştu.

'Mütekabiliyeti bekliyoruz'

Kulenin lansmanına kasımda çıkacaklarını belirten GAP İnşaat Genel Müdürü Yetgin de bu ay başında yapılan Dubai'deki emlak fuarına katıldıklarını bazı talepler geldiğini ancak kendilerinin stand açmadıklarını kaydetti. Bu satışlar için mütekabiliyetle ilgili bazı konuların  netleşmesinin daha iyi olacağını dile getiren
Yetgin projenin bire üç  kazandıracağı vurgusunuyaptı.