'Millet ne derse odur'

Başbakan Erdoğan, şu ana kadar meydanlarda arzu edilmeyen açıklamalar, konuşmalar olmasına rağmen bugün milletin söylediğinin belirleyici olacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oyunu İstanbul'un Üsküdar ilçesinde kullandı. 

Üsküdar Kısıklı'daki konutundan çıkan Erdoğan, saat 13.20'de eşi Emine, oğlu Bilal ve gelini Reyyan ile kızı Sümeyye Erdoğan, kızı Esra ve damadı Berat Albayrak ile oylarını kullanacakları Saffet Çebi İlkokulu'na geldi.

Başbakan Erdoğan, okula gelişinde Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve AK Parti Üsküdar Belediye Başkan adayı Hilmi Türkmen ile kısa bir süre sohbet etti. 

Okulun bahçesini dolduran vatandaşların alkışlarla karşıladığı Erdoğan, daha sonra ailesi ile 3308 numaralı sandığın bulunduğu sınıfa girdi. 

Erdoğan, tek tek tokalaştığı sandık kurulu görevlilerine seçmen kağıdını ve nüfus cüzdanını verdi. Erdoğan, ardından eşi Emine Erdoğan sandık başında beklerken oy kullanma işlemine geçti. 

Başbakan Erdoğan, önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediye Başkanlığı ve ilçe belediye meclis üyeliği, daha sonra muhtarlık için oyunu kullandı. Bu sırada Emine Erdoğan da Başbakan Erdoğan'ın yanındaki kabinde oyunu kullandı. Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, daha sonra basın mensuplarına poz verdi. 

Erdoğan, oyunu sandığa atmadan önce "İstanbulumuz, ülkemiz, demokrasimiz için hayırlı olsun" dedi. 

Başbakan Erdoğan, oy verme işleminin tamamlanmasının ardından basın mensuplarına seçime ilişkin kısa bir değerlendirmede bulundu.

Erdoğan, "Türkiye genelinde şu ana kadar edindiğim bilgiler, katılımın çok yüksek olacağı istikametinde. Gerçekten şu ana kadar meydanlarda arzu edilmeyen açıklamalar, konuşmalar olmasına rağmen, milletimiz bugün tüm gerçekleri her şeyin üstünde söyleyecek, konuşacak. Meydanlarda konuşulanların ötesinde bugün milletin söylediği belirleyici olacak. Bana göre millet ne derse odur" diye konuştu.

Milletin kararının saygın olduğunu vurgulayan Erdoğan, " Bunun dışında konuşulanlar, öyle veya böyle, bu akşam sandıklardaki neticeler açıklandıktan sonra sadece tarihe kayıt olarak düşecektir. Bu seçimlerin, tüm beldelerimiz, ilçelerimiz, illerimiz, büyük şehirlerimiz, muhtarlıklarımız, belediye meclis üyeliklerimiz, il genel meclis üyeliklerimiz için hayırlara vesile olmasını, daha ileri demokrasinin bir adımı olacağı umuduyla, tekrar milletimi tebrik ediyorum, kutluyorum. Milletime sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın oy kullandığı 3308 numaralı sandıkta, 1'i sandık başkanı, 6'sı sandık görevlisi ve 311'i seçmen olmak üzere, 318 kişi oy verecek.

Erdoğan, okuldan ayrılırken bahçedeki vatandaşlar, "Türkiye seninle gurur duyuyor", "Recep Tayyip Erdoğan" şeklinde tezahürratta bulundu. Başbakan Erdoğan, kendisine sevgi gösterisinde bulunanları selamladı. 

Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, daha sonra Kısıklı'daki konutlarına gitti.