'Montajlarla Başbakan yargılanamaz'

Başbakan Erdoğan, Yenikapı'daki mitingde, "Cumhurbaşkanı'nın kanaati farklı olabilir. Ama kimse Cumhurbaşkanı'nı, Genelkurmay Başkanı'nı dinleyemez" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - AK Parti bugüne kadar Zeytinburnu'daki Kazlıçeşme Meydanı'nda gerçekleştirdiği mitingi için, denize dolgu yapılarak inşa edilen Yenikapı Meydanı'nı seçti.

Partisinin İstanbul mitinginde ilk kez Yenikapı'dan halka seslenen Başbakan Erdoğan, konuşmasında muhalefete ve Fettullah Gülen'e ilişkin ağır eleştirilerde bulundu. Türkiye'de ve dünyada gündeme oturan twitter yasağına ilişkin konuşan Erdoğan, tüm tepkilere rağmen, kararı savunarak, şunları söyledi:

"Yargının aldığı kararlar nedeniyle TİB tarafından erişime kapatıldı. Yargının aldığı kararlar nedir? Bir hanım kardeşimizle ilgili Twitter’da alçakça tweetler atılıyor. Son derece edepsizce ve hayasızca tweetler atılıyor. Onun dışında sahte hesaplar üzerinden bazı şahısların kişilik haklarına saldırılarda bulunuluyor. Özel hayatın korunması diye bir olay var. bu şahıslar mahkemeye başvuruyor. Bu hakaretlerin, içeriklerin kaldırılmasını istiyor. Mahkeme bunların kaldırılması hakkında hüküm veriyor. Bu hükmü TİB’e bildiriyor.

"Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz"

TİB, Twitter’a diyor ki böyle mahkeme kararı var, bu içeriği kaldır diyor. Medya bunu iyi dinle. Günlerdir affedersin köşelerinizde televizyonlarda yalan yanlış yorumlar yapıyorsunuz. Ama Twitter bunu umursamıyor. Ve olay bana geliyor. Ben de diyorum ki kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Ne gerekirse bunu yapın diyor.

Şunu tüm dünyanın bilmesini istiyorum. Twitter, ABD’nin  anayasasına uyuyor. Almanya’nın Rusya’nın Çin'in kurallarına uyuyor. Ama mesele Ukrayna olunca, Mısır olunca, Türkiye olunca diğer devletler olunca Twitter çıkıyor özgürlükten bahsediyor. Belli ülkelerde Twitter işbirliği yapıyor. Hiç kusura bakmasın, biz üçüncü dünya ülkesi değiliz. Twitter da Facebook da YouTube’da Türkiye Cumhuriyet Anayasası’na saygı göstermek zorundadır."

"Bu ülke uydurma şeylere itibar ederek başbakanını yargılayamaz"

"Şimdi ne diyorlar? Özgürlük elden gidiyor. Kusura bakmasınlar, bak şu Tayyip Erdoğan, kim ne derse desin bizim mahremimizi, görüşmelerimizi, konuşmalarımızı dinleyen ve dinletenlere karşı sonuna kadar mücadelesini verecektir. Özgürlük adı altında kimse bizim mahremimize giremez." diyen Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuya dair açıklamalarına da atıfta bulunarak,
"Cumhurbaşkanımızın kanaati farklı olabilir. Beni dinleyecek, bakanları dinleyecek. Yahu bırakın tüm insanları dinleyecek. Beni dinleyemezsin, yok böyle bir şey. Ben artık evimde bile rahat rahat konuşamıyorsam, telefonla konuşamıyorsam, ailemle konuşamıyorsam, bu montaj, dublaj, uydurma şeylere itibar etmek suretiyle bu ülkede başbakanını yargılayamaz." şeklinde konuştu.

"Medya bize karşı yapılan haksızlıkları savunuyor"

Başbakan Erdoğan, "Başta Doğan Grubu olmak üzere, açık söylüyorum, Ciner Grubu olmak üzere, buna benzerler, isimlerini diğerlerinin vermeyeceğim. Utanmadan, sıkılmadan kalkıp şu anda bu olaylarda bize karşı yapılan bu haksızlıkları hala savunur durumdalar. Ya bu ülkenin başbakanına, bu hakaretler yapılırken afederseniz, bu ahlaki olmayan saldırılar yapılırken siz nasıl oluyor da bunları savunuyorsunuz? Ha söyleyin.  Çünkü Pensilvanya'nın onlarla ilgili kasetleri de var. Şantaj var onlarla ilgili, şantaj. Yeri geldiğinde onu da açıklarız diyorlar. Geçenlerde bir tane açıklandı. Diğeriyle ilgili de açıklandı. Şimdi korkuyorlar, 'acaba ne var?' Daha nerden ne açıklanacak? Çünkü batmışlar. Bataklığa batmışlar. Bundan çekiniyorlar. Kendi devletine güvenmiyor, kalkıyor onlara güveniyor. Biz de kusura bakmasınlar. Gereken neyse, onu yaparız. Öyle tweet, mivit, filan... Anlamam ben bu işlerden. Anlamam. Evet twitter, dürüst davranacaksan, her türlü desteği veririz. Youtube,  dürüst davranacaksan her türlü desteği veririz. Facebook, ahlaksızlıklarından vazgeçerse destek alır. Ama aileleri bozacaksa, aileleri ifşad edecekse karşısında Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini bulur" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir