'Mustafa Kemal size patates soydurmazdı'

Ergenekon davası ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Hüseyin Çelik, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye bağıranlar avukatlar. Sevsinler sizin gibi askerleri. Mustafa Kemal hayata olsa size asker olarak patates soydurmaz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik,  AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Ergenekon davasıyla ilgili mahkeme kararlarını değerlendiren Çelik, Türkiye'nin anamuhalefet lideri ve anamuhalefetin mensuplarının mahkemeyi ve mahkemenin sonuçlarını tanımamak gibi bir tavır takındıklarını söyledi.

"Mahkeme lehinize karar verirse, 'mahkemeyi tanıyorum, mahkemenin kararlarını tanıyorum' ama aleyhte bir karar çıkarsa 'ben bu kararları bu davayı bu sonuçları tanımıyorum' şeklindeki bir tavır içine girerseniz gülünç olursunuz"  diyen Çelik, "Mahkeme aralarında CHP Zonguldak Milletvekili Sayın Mehmet Haberal'in de bulunduğu 21 kişiye de tahliye kararı verdi. Sayın Haberal şu anda serbest durumda. Kendi genel başkanını da dün ziyaret etti.

Peki mahkemenin verdiği bu karara göre hukuk işlem tesis etmeyecek misiniz? Mahkemenin bu kararını tanımayacak mısınız? Bu çelişkidir, bu kesinlikle insanı gülünç duruma düşürür. Ama herkesin şunu bilmesinde fayda var; insani olan budur. Tüm sanıklara ve tüm sanık yakınlarına bu bayram arefesinde geçmiş olsun dileklerimi ifade etmek isterim. Üzülmek elbette insani birşeydir. Yakınlarınıza ceza verildiği zaman veya size bir ceza verildiği zaman bundan dolayı hoşnut olmamak üzülmek, elbette son derece insani bir şeydir" diye konuştu.  

Silivride'ki sanıkların adil yargılanma hakkını, mahkemenin çabuk sonuçlanmasını engelleyen unsurların başında başta CHP olmak üzere, genç sivillerin darbeci baro diye tanımladıkları İstanbul Barosu'nun mahkemeyi işgal etmesi, mahkeme heyetine sürekli hakaretler yağdırması, mahkeme salonunu terörize etmesinin başta geldiğini ifade eden AK Parti Sözcüsü Çelik, şunları kaydetti:

"Bütün olup bitenleri kamuoyu çok iyi biliyor. Bugüne kadar mahkeme heyetine bağırıp çağırarak onlara hakaret ederek, mahkeme salonunda sloganlar atarak, mahkemenin çalışmasını fiili olarak engelleyerek müvekkili adına olumlu sonuç alan bir avukata rastladınız mı? Siz zorla, bilek zoruyla hukuk mu tesis edeceksiniz? Günler öncesinden Sillivriyi basacağız, duvarları yıkacağız sloganları kime aitti? Ergenekon bakiyesi sözüm ona sivil toplum örgütleri günler öncesinden bunu söylüyor. Sonra mahkeme bütün bu tehditleri göz önünde bulundurarak mahkemenin selameti, kararların selameti, yargının selameti açısından özellikle duruşmaya avukatların ve sanıkların katılmaması için bir tedbir alıyor.

Ondan sonra bunu eleştireceksiniz. Avukatlar gidecek mahkeme salonuna 'her yer Silivri her yerde taarruz' diyeceksiniz. Kim kime neyin taarruzunda bulunuyor? 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye bağıranlar avukatlar. Sevsinler sizin gibi askerleri. Mustafa Kemal hayata olsa size asker olarak patates soydurmazdı. Orada yargılanan Mustafa Kemal mi ki, siz 'Mustafa Kemalin askerleriyiz' diye bağırıyorsunuz? Mustafa Kemal'in hayalindeki Cumhuriyet, Ergenekon yapılanmasıyla vesayet altına alınmış olan bir Cumhuriyet midir? Niçin Atatürk'ü emelleriniz için kullanıyor ve istismar ediyorsunuz?"